Bøker 2019

Semikolon 2019

Bøker 2018

Bilde av Sonja Nyegaard

Kolon-forfattere til Lillehammer!

En rekke Kolon-forfattere skal opptre på Norsk Litteraturfestival på Lillehammer! Gunnhild Øyehaug, Sonja Nyegaard, Tommy Olsson og Jonny Halberg er alle på programmet. Festivalen avholdes fra tirsdag 21. til søndag 26 mai i år. Vel møtt!!

Bilde av Tone Hødnebø

Tone Hødnebø er tildelt Diktartavla 2019!

Tone Hødnebø er tildelt Diktartavla 2019! Prisen deles ut på Hardanger Folkemuseum lørdag 8. juni. Prisen består av at et dikt av vinneren blir gravert inn i en steintavle, som blir plassert i museumstunet på Utne i Ullensvang. Til sammen utgjør disse steintavlene en diktersti. Vi gratulerer!

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaugs Presens Maskin til USA!

Gunnhild Øyehaugs nyeste roman, Presens Maskin, er solgt til det prestisjetunge forlaget Farrar, Straus and Giroux i New York. FSG er et av USAs ledende skjønnlitterære forlag og har tidligere utgitt Øyehaugs novellesamling Knutar og romanen Vente, blinke. Presens Maskin er tidligere solgt til forlaget Rosinante i Danmark. Vi sier hurra for FSG, for Presens Maskin og for Gunnhild Øyehaug!

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaug til Frankrike!

Gunnhild Øyehaugs roman Vente, blinke skal utgis i Frankrike! Det er det meritterte forlaget Mercure la France i Paris som har kjøpt rettighetene. Øyehaugs bøker er nå oversatt (eller under oversettelse) til tysk, fransk, engelsk, dansk, svensk, polsk og hollandsk - og på særdeles fine forlag.

Bilde av Finn Iunker

Finn Iunkers tekster er oversatt til tyrkisk!

Finn Iunkers tekster utgis i Tyrkia! Tekstene «Ifigeneia» og «Dealing With Helen», begge publisert i boken Arbeider for scenen 1993-2015, er nå utgitt på tyrkisk. Tekstene er oversatt av Ferdi Çetin og utgis på forlaget Habitus.

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaug til Dublin!

Gunnhild Øyehaug skal delta på International Literature Festival Dublin i mai, der Norge i år er fokusland. Øyehaug skal snakke om sin novellesamling Knutar som ble oversatt til engelsk og utgitt i USA i 2017. Festivalen avholdes fra 17. til 26. mai og arrangementet med Øyehaug finner sted 21. mai kl. 18. 15 i Smock Alley Theatre i Dublin. Vel møtt!