Bøker 2014

Semikolon 2014

Gunnerud er langlistet til P2-lytternes romanpris!

Jørgen Gunneruds roman Sju dager i september er på langlisten til P2-lytternes romanpris! En kortliste på seks bøker er klar cirka 1. desember og vinneren blir kåret våren 2015.  Hurra for Gunnerud!

17. november 2014

Bilde av Cecilie Løveid

Cecilie Løveid har fått Sarpsborgprisen!

Sarpsborgprisen deles ut under Litteraturuka i Sarpsborg, på arrangementet Sarpoetica. Prisen er på 30 000,- og har ikke vært delt ut siden 1999. Tidligere vinnere er blant andre Lars Saabye Christensen, Tove Nilsen, Per Petterson, Karin Sveen og Britt Karin Larsen. Prisen er Løveids fjerde litterære utmerkelse i 2014. Vi sier hipp hurra og tusen takk!

4. november 2014

Bilde av Anne Helene Guddal

Dobbel lanseringsfest

De to fabelaktige forfatterne Anne Helene Guddal og Gunnhild Øyehaug utkommer i høst med hver sin bok. Anne Helene Guddal debuterer straks med den skarpe og lysende diktsamlingen Også det uforsonlige finnes, mens Gunnhild Øyehaug nylig har utgitt Undis Brekke, hennes andre roman og femte bok - som for øvrig har fått sjeldent god mottakelse.

Denne dobbeltbegivenheten vil vi feire med opplesning og fest på Folk og Røvere i Bergen, onsdag 26. november kl 19.

Program:
Anne Helene Guddal og Gunnhild Øyehaug leser fra sine nye bøker.
Cecilie Løveid kommer og kaster glans over arrangementet og leser fra sine verker.
Alle er hjertelig velkommen!

3. november 2014

Bilde av Pål Norheim

Oppdateringer nominert til Brageprisen 2014

Pål Norheims Oppdateringer er nominert til Brageprisen i kategorien åpen klasse, som i år er viet noveller og essays. Vi er naturligvis jublende glade og beæret over nominasjonen - og sier bare hipp hurra for Pål Norheim og tusen takk for nominasjonen.

30. oktober 2014

Bilde av Cecilie Løveid

Kritikerprisen Cecilie Løveid og Jon Tombre!

Cecilie Løveid og Jon Tombre er tildelt Kritikerprisen for teater 2013/2014 for stykket Visning. Stykket hadde urpremiere på Nationaltheatret 23. januar 2014. Tekst: Cecilie Løveid. Regi Jon Tombre.

Dette er første gang Kritikerprisen for teater er tildelt en dramatiker. Kolon forlag er stolte og glade og roper hipp hurra for Cecilie Løveid!

25. september 2014

Bilde av Vemund Solheim Ådland

Stor pris til Vemund Solheim Ådland!

Vemund Solheim Ådland er tildelt Bokhandelens store forfatterstipend! Stipendet er på 200 000 NOK og er tildelt for diktboka Grovt øye som ble utgitt på Kolon forlag i 2013. Kolon er selvfølgelig jublende glade og stolte over at vår kjære poet Vemund Solheim Ådland får denne store anerkjennelsen. Hurra!

 

13. september 2014

Bilde av Cecilie Løveid

Diktartavla til Cecilie Løveid!

Cecilie Løveid er tildelt en ny litterær pris. Denne gang får hun lyrikkprisen Diktartavla 2014 for sitt forfatterskap. Prisen blir delt ut i samarbeid mellom Olav H. Hauge-senteret og Hardanger folkemuseum 24. august. Samtidig får også Diktarstien i tunet til Hardanger folkemuseum på Utne en ny steintavle. Kolon gratulerer!

19. august 2014