Bøker 2016

Semikolon 2016

Bilde av Cecilie Løveid

Cecilie Løveid nominert til Ibsenprisen!

Cecilie Løveid er nominert til Ibsenprisen 2017, sammen med Tore Vagn Lid, for stykket Vår ære og vår makt! Stykket er en radikal bearbeidelse av Nordahls Griegs stykke med samme navn.  Det er totalt tre nominerte til Ibsenprisen, som er på 150 000 kroner og en statuett av Nina Sundbye. Prisen deles ut 22. mars, i Skien. Vi gratulerer!

Bilde av Jan Kristoffer Dale

Jan Kristoffer Dale nominert til debutantprisen!

Jan Kristoffer Dale er nominert til Tarjei Vesaas’ debutantpris for novellesamlingen Arbeidsnever! Nominasjonen til debutantprisen er innstilt av Forfatterforeningens litterære råd, og selve prisen deles ut på Forfatterforeningens årsmøte 25. mars. Gratulerer! 

Bilde av Tone Hødnebø

Tone Hødnebø nominert til Kritikerprisen!

Tone Hødnebøs diktsamling Nytte og utførte gjerninger er nominert til Kritikerprisen 2016 i klassen beste voksenbok! Kritikerprisen er en av de fineste litteraturprisene i Norge, og består av mye heder og ære, samt et trykk av en norsk kunstner. Tidligere vinnere er blant annet: Vigdis Hjorth, Merethe Lindstrøm, Per Petterson, Inger Elisabeth Hansen, Jonny Halberg, Dag Solstad og Karl Ove Knausgård. Litteraturkritikerprisene for bokåret 2016 blir delt ut torsdag 2. mars klokken 11 på Litteraturhuset i Oslo.

Bilde av Jan Kristoffer Dale

Arbeidsnever nominert til Sørlandsprisen!

Jan Kristoffer Dales novellesamling Arbeidsnever nominert til Sørlandets litteraturpris 2017! Prisen er på 15000 kroner og et kunstverk. Prisen avgjøres ved publikumsavstemning, blant annet fra nettsidene til Sørlandets litteraturpris. Alle kan stemme. Frist 31. mars. Prisen deles ut på Verdens bokdag, 23. april, i Kristiansand.

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Øyehaug og Carmona-Alvarez til Tønsberg

Gunnhild Øyehaug og Pedro Carmona-Alvarez skal til Tønsberg og Nøtterøy Bibliotek for å snakke om sangtekster og boklyrikk. Samtalen ledes av Håvard Rem og finner sted 9. torsdag 9. mars kl 19.30. Alle er velkommen.

Bilde av Henning Hagerup

Kolon til Nordisk poesifestival på Hamar

Tone Hødnebø, Endre Ruset, Henning Hagerup og Steinar Opstad skal alle opptre under diverse arrangementer på Nordisk poesifestival - Rolf Jacobsen-dagen på Hamar, 8.-12. mars.

Bilde av Kjersti Rorgemoen

Kjersti Rorgemoen til Danmark!

Kjersti Rorgemoens roman Håpet og festen er solgt til Danmark.  Det er det lille kvalitetsforlaget Silkefyret som har sikret seg rettighetene. Den danske versjonen av Håpet og festen er ventet å utkomme høsten 2017.

 

Bilde av Ingvild Lothe

Lothe og Opstad til Fredrikstad på Poesifest!

Steinar Opstad og Ingvild Lothe skal lese opp på Poesifest på Litteraturhuset i Fredrikstad. Seansen finner sted torsdag 23. mars kl 19-21. Vel møtt!

Bilde av Ingvild Lothe

Ingvild Lothe på Poetry against patriarchy

Ingvild Lothe skal delta på Poetry against patriarchy - en kveld med diktopplesninger, og samtale om norsk, anti-patriarkalsk og feministisk litteraturtradisjon. Seansen finner sted i Biblioteket på Chateau Neuf torsdag 16. mars kl 18, og arrangør er Boktorsdag. Vel møtt!

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaug til Grimstad

Gunnhild Øyehaug skal møte Ruth Lillegraven til samtale om nynorsk på Grimstad bibliotek, tirsdag 14. mars kl 12. Alle er velkommen!

Bilde av Thomas Marco Blatt

«Varsjøen» nominert til Ungdommens Kritikerpris!

Thomas Marco Blatts kritikerroste roman Varsjøen er nominert til Ungdommens kritikerpris 2017! Prisen består av 25 000 kr og et kunstverk og deles ut på Kulturhuset Sentralen i Oslo den 9. mars 2017. Vi sier hipp hurra og tusen takk for nominasjonen.

Bilde av Tone Hødnebø

Tone Hødnebø og Steinar Opstad til California

Tone Hødnebø og Steinar Opstad skal lese opp og samtale om sine forfatterskap på University of San Diego i California, USA. Arrangementene finner sted 4. og 5. april. Vel møtt!

Bilde av Tone Hødnebø

Tone Hødnebø om Emily Dickinson

Tone Hødnebø skal snakke om Emily Dickinson på Litteraturhuset i Bergen. Hun blir intervjuet av Fredrik Hagen og det hele foregår torsdag 23. februar kl 20-21.

Bilde av Pedro Carmona-Alvarez

Pedro Carmona-Alvarez nominert til pris!

Pedro Carmona-Alvarez nominert til The International Dublin Literary Award 2017 med romanen Og været skiftet og det ble sommer og så videre. Boka utkom på Kolon i 2012 og på engelsk i 2015, oversatt av Diane Oatley på Seagull Books. Den fins også på tysk og dansk. The International Dublin Literary Award er på 100 000 Euro og gis til en roman skrevet på eller oversatt til engelsk. Vinneren mottar også et trofé fra Dublin City Council. Prisen het tidligere The International IMPAC Dublin Literary Award, og ble innstiftet i 1994. Vi gratulerer!

Bilde av Bjørn Bottolvs

Bjørn Bottolvs til Rosthaug vgs.

Bjørn Bottolvs skal bokbades sammen med Kyrre Andreassen og Fredrik Høyer. Seansen finner sted på Rosthaug videregående skole, tirsdag 31. januar kl 18-21. Vel møtt!

Bilde av Jonny Halberg

Jonny Halberg til Oslo

Jonny Halberg stiger ned til Oslo for å delta i en samtale om László Krasznakorkai og hans bok Satantango - samt regissøren Bela Tar. Seansen er i regi av Litteratur på Blå og finner sted på Blå tirsdag 31. januar kl 19. Vel møtt!

Bilde av Tone Hødnebø

Tone Hødnebø på Blå

Tone Hødnebø møter Carina Elisabeth Beddaripå Litteratur på Blå til samtale om sitt forfatterskap og særlig sin siste bok, Nytte og utførte gjerninger. Seansen finner sted tirsdag 24. januar kl 19. Vel møtt!