Vårens bøker 2015

Semikolon 2015

Bøker 2014

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Kvinner i for store herreskjorter Amanda-nominert!

Gunnhild Øyehaug og Yngvilds Sve Flikkes Kvinner i for store herreskjorter er nominert til Amanda for beste filmmanus! Filmen er også nominert i en rekke andre kategorier. Vi sier hipp hurra og gleder oss til prisutdelingen 15. august.

23. juni 2015

Bilde av Finn Iunker

Finn Iunker husdramatiker på Dramatikkens hus

Finn Iunker er nylig utpekt som en av åtte husdramatikere på Dramatikkens hus. I omtalen på scenekunst.no heter det: «Kunstnere som tas opp i husdramatikerprogrammet tilbys ressurspersoner, prøverom og visningsmuligheter på Dramatikkens hus i to år, samt et stipend på kr. 200.000. Programmet har som formål å utvikle dramatikerskap over tid og å medvirke til å skape og framføre dramatikk med høy kvalitet.» Hurra!

23. juni 2015

Bilde av Tina Åmodt

Tina Åmodt om kropp som åsted på Litteraturhuset

Tina Åmodt skal samtale med Kristina Leganger Iversen og Eline Lund Fjæren om kroppen som åsted. Musikk ved Kaja Gunnufsen. Seansen finner sted på Litteraturhuset i Oslo, onsdag 24. juni kl 19. Gratis adgang.

15. juni 2015

Bilde av Endre Ruset

Endre Ruset får Bokhandelens forfatterstipend!

Endre Ruset er tildelt Bokhandlerforeningens forfatterstipend for 2015. Hurra! Prisen er på 60 000 kroner og ble delt under Bokdagen i Oslo. Bokhandlerforeningens forfatterstipend går til forfattere i etableringsfasen. Juryen består av Forfatterforeningens litterære råd. Vi gratulerer!

4. juni 2015

Bilde av Steinar Opstad

Steinar Opstad får Wildenveys poesipris 2015

Steinar Opstad får Herman Wildenveys poesipris 2015! Hurra! Prisen er på 15000 kroner og en plakett av Ørnulf Bast. Blant tidligere vinnere finner vi Kjell Heggelund, Torild Wardenær og Kolbein Falkeid. Prisen deles ut av Wildenvey-gruppen, og selve utdelingen finner sted i Wildenveys hjem, Hergisheim i Stavern, lørdag 18. juli. Vi gratulerer!

1. juni 2015

Bilde av Anne Helene Guddal

Anne Helene Guddal blant de ti beste under 35

Morgenbladet har sammen med Norsk litteraturfestival kåret de ti beste norske forfatterne under 35 år.  Anne Helene Guddal er eneste debutant på listen og i juryens begrunnelse heter det blant annet «Guddals dikt skaper et språk som med få bilder berører leseren med eksistensielt alvor. I stedet for poetiske bilder taler et umiddelbart språk. Tonefallet har en saklig kvalitet, som om det sier at akkurat sånn er det – en uforblommet versjon.» Vi gratulerer!

1. juni 2015

Bilde av Anne Helene Guddal

Anne Helene Guddal slipper lydboksingel

Anne Helene Guddal slipper 27. april 2015 lydboksingel på podcasten Ferdigsnakka ved Fanfare. Lydleggingen er ved det elektroniske produsenthåpet Hasta, Thomas Wesenlund Wahl. Se: www.ferdig-snakka.no. 

27. april 2015

Bilde av Pedro Carmona-Alvarez

Pedro Carmona-Alvarez til Tyrkia

Pedro Carmona-Alvarez' roman Og været skiftet det ble sommer og så videre er nettopp blitt solgt til et lite, nystartet tyrkisk forlag, Miklagard World, som spesialiserer seg på skjønnlitteratur fra Norden. 

23. februar 2015

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaug er Festspeldiktar 2015

Gunnhild Øyehaug er utnevnt til Festspeldiktar i 2015! Hun skal utøve sin festspilldiktergjerning under Dei nynorske festspela på Ivar Aasen-tunet, i Ørsta, fra 25. til 28. juni 2015. Hurra!

23. januar 2015