Bøker 2017

Bøker 2018

 • Omslaget til Jeg vil en tanke

  Gunnar Björling / Yngve Pedersen (gj.dikt.)

  Jeg vil en tanke

  Gjendiktning

  Kommer medio februar

 • Omslaget til Trilce

  César Vallejo / Gisle Selnes (gj.dikt.)

  Trilce

  Gjendiktning

  Kommer primo februar

 • Omslaget til Rød selvbiografi

  Anne Carson / Tone Hødnebø (gj.dikt.)

  Rød selvbiografi

  Gjendiktning

  Kommer primo mars

 • Omslaget til Jordverv

  Simen Hagerup

  Jordverv

  Roman

  Kommer primo mars

Semikolon 2017

Bilde av Cecilie Løveid

Cecilie Løveid på Vestlandsfest!

Cecilie Løveid deltar på Vestlandsfest, på Litteraturhuset i Bergen, 1. februar kl. 19! Sammen med en rekke andre fantastiske vestlandsforfattere, skal hun lese og snakke om å være dikter på Vestlandet. Festen holdes i anledning Litteraturhusets femårsdag og arrangementet er gratis. Vel møtt!

Bilde av Pedro Carmona-Alvarez

Pedro Carmona-Alvarez på Poesidigg!

Pedro Carmona-Alvarez er hovedgjest på årets første Poesidigg! Her skal han lese fra den nydelige og nylig utkomne Buktalerens rike og intervjues av Henning Bergsvåg. Det hele finner sted på Café Opera i Bergen, lørdag 3. februar kl. 20. Alle er velkommen! Vi tror det blir en fantastisk kveld!

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaugs litterære metode!

Gunnhild Øyehaug kommer til Litteraturhuset i Bergen for å snakke om sin metode for skjønnlitterær skriving. Det skjer på onsdag, 21. mars, kl 19. Vi tror det blir en klok og inspirerende kveld! Vel møtt!

Bilde av Cecilie Løveid

Cecilie Løveid vant Brageprisen!

Ceciie Løveid vant Brageprisen for sin diktsamling Vandreutstillinger! Boka utkom 10. november og har allerede fått solid og jublende mottakelse. Vi er stolte og glade for prisen og sier hipp hurra - og takk til juryen.

Bilde av Ingvild Lothe

Ingvild Lothe tildelt Gode føremål-prisen!

Ingvild Lothe er den første vinneren av Gode føremål-prisen! Prisen er på 15000 kroner og ble delt ut på Stord 9. november 2017. Vi gratulerer!

Bilde av Stein Sørensen

Stein Sørensen tildelt Maurits Hansen-prisen!

Stein Sørensen er tildelt prisen for årets beste krimdebut 2016 for sin roman 4!  Maurits Hansen-prisen - Nytt blod deles ut hvert år på litteraturfestivalen Kongsberg Krim. Vi er stolte og glade og gratulerer Stein Sørensen med prisen!

Bilde av Pål Norheim

Minnestund for Pål Norheim

Vi holder en liten, uformell minnestund for Pål Norheim på Teddys i Oslo, tirsdag 12. september kl 19. Taler og bidrag ved Henning Hagerup, Elisabeth Norheim, Arve Kleiva, Dag Norheim og Erling E. Guldbrandsen. Alle er hjertelig velkommen.