Vårens bøker 2017

Semikolon 2017

Bøker 2016

Bilde av Cecilie Løveid

Cecilie Løveid nominert til Ibsenprisen!

Cecilie Løveid er nominert til Ibsenprisen 2017, sammen med Tore Vagn Lid, for stykket Vår ære og vår makt! Stykket er en radikal bearbeidelse av Nordahls Griegs stykke med samme navn.  Det er totalt tre nominerte til Ibsenprisen, som er på 150 000 kroner og en statuett av Nina Sundbye. Prisen deles ut 22. mars, i Skien. Vi gratulerer!

Bilde av Jan Kristoffer Dale

Jan Kristoffer Dale nominert til debutantprisen!

Jan Kristoffer Dale er nominert til Tarjei Vesaas’ debutantpris for novellesamlingen Arbeidsnever! Nominasjonen til debutantprisen er innstilt av Forfatterforeningens litterære råd, og selve prisen deles ut på Forfatterforeningens årsmøte 25. mars. Gratulerer! 

Bilde av Jan Kristoffer Dale

Arbeidsnever nominert til Sørlandsprisen!

Jan Kristoffer Dales novellesamling Arbeidsnever nominert til Sørlandets litteraturpris 2017! Prisen er på 15000 kroner og et kunstverk. Prisen avgjøres ved publikumsavstemning, blant annet fra nettsidene til Sørlandets litteraturpris. Alle kan stemme. Frist 31. mars. Prisen deles ut på Verdens bokdag, 23. april, i Kristiansand.

Bilde av Ingvild Lothe

Lothe og Opstad til Fredrikstad på Poesifest!

Steinar Opstad og Ingvild Lothe skal lese opp på Poesifest på Litteraturhuset i Fredrikstad. Seansen finner sted torsdag 23. mars kl 19-21. Vel møtt!

Bilde av Tone Hødnebø

Tone Hødnebø og Steinar Opstad til California

Tone Hødnebø og Steinar Opstad skal lese opp og samtale om sine forfatterskap på University of San Diego i California, USA. Arrangementene finner sted 4. og 5. april. Vel møtt!

Bilde av Tone Hødnebø

Tone Hødnebø på poesifest!

Tone Hødnebø deltar på OPS! Poesifest på Deichman, hovedkvarteret, lørdag 1. april klokka 18. Tror det kan bli en lang og fantastisk kveld. Vel møtt!

Bilde av Tone Hødnebø

Tone Hødnebø nominert til Kritikerprisen!

Tone Hødnebøs diktsamling Nytte og utførte gjerninger er nominert til Kritikerprisen 2016 i klassen beste voksenbok! Kritikerprisen er en av de fineste litteraturprisene i Norge, og består av mye heder og ære, samt et trykk av en norsk kunstner. Tidligere vinnere er blant annet: Vigdis Hjorth, Merethe Lindstrøm, Per Petterson, Inger Elisabeth Hansen, Jonny Halberg, Dag Solstad og Karl Ove Knausgård. Litteraturkritikerprisene for bokåret 2016 blir delt ut torsdag 2. mars klokken 11 på Litteraturhuset i Oslo.

Bilde av Pedro Carmona-Alvarez

Pedro Carmona-Alvarez nominert til pris!

Pedro Carmona-Alvarez nominert til The International Dublin Literary Award 2017 med romanen Og været skiftet og det ble sommer og så videre. Boka utkom på Kolon i 2012 og på engelsk i 2015, oversatt av Diane Oatley på Seagull Books. Den fins også på tysk og dansk. The International Dublin Literary Award er på 100 000 Euro og gis til en roman skrevet på eller oversatt til engelsk. Vinneren mottar også et trofé fra Dublin City Council. Prisen het tidligere The International IMPAC Dublin Literary Award, og ble innstiftet i 1994. Vi gratulerer!

Bilde av Kjersti Rorgemoen

Kjersti Rorgemoen til Danmark!

Kjersti Rorgemoens roman Håpet og festen er solgt til Danmark.  Det er det lille kvalitetsforlaget Silkefyret som har sikret seg rettighetene. Den danske versjonen av Håpet og festen er ventet å utkomme høsten 2017.