Bøker 2019

Semikolon 2019

Bøker 2018

Bilde av Mei-mei Berssenbrugge

Mei-mei Berssenbrugge og Jørn H. Sværen til Moss

Mei-mei Berssenbrugge og hennes gjendikter Jørn H. Sværen møtes til samtale og opplesning under Møllebyen Litteraturfestival 2019. Samtalen finner sted fredag 23. august klokken 19.30 i House of Foundations lokaler, i Henrik Gernes gate 12 i Moss. Vel møtt!

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaug til Wroclaw

Gunnhild Øyehaug skal opptre på Wroclaw internasjonale novellefestival, som finner sted i Wroclaw, Polen fra 2-6. oktober.

Bilde av Cecilie Løveid

Gunnhild Øyehaug og Cecilie Løveid til Frankfurt

Gunnhild Øyehaug og Cecilie Løveid skal opptre på diverse arrangementer under bokmessen i Frankfurt, 18. og 19. oktober. 

Bilde av Tone Hødnebø

Tone Hødnebø er tildelt Diktartavla 2019!

Tone Hødnebø er tildelt Diktartavla 2019! Prisen deles ut på Hardanger Folkemuseum lørdag 8. juni. Prisen består av at et dikt av vinneren blir gravert inn i en steintavle, som blir plassert i museumstunet på Utne i Ullensvang. Til sammen utgjør disse steintavlene en diktersti. Vi gratulerer!

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaugs Presens Maskin til USA!

Gunnhild Øyehaugs nyeste roman, Presens Maskin, er solgt til det prestisjetunge forlaget Farrar, Straus and Giroux i New York. FSG er et av USAs ledende skjønnlitterære forlag og har tidligere utgitt Øyehaugs novellesamling Knutar og romanen Vente, blinke. Presens Maskin er tidligere solgt til forlaget Rosinante i Danmark. Vi sier hurra for FSG, for Presens Maskin og for Gunnhild Øyehaug!

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaug til Frankrike!

Gunnhild Øyehaugs roman Vente, blinke skal utgis i Frankrike! Det er det meritterte forlaget Mercure la France i Paris som har kjøpt rettighetene. Øyehaugs bøker er nå oversatt (eller under oversettelse) til tysk, fransk, engelsk, dansk, svensk, polsk og hollandsk - og på særdeles fine forlag.

Bilde av Finn Iunker

Finn Iunkers tekster er oversatt til tyrkisk!

Finn Iunkers tekster utgis i Tyrkia! Tekstene «Ifigeneia» og «Dealing With Helen», begge publisert i boken Arbeider for scenen 1993-2015, er nå utgitt på tyrkisk. Tekstene er oversatt av Ferdi Çetin og utgis på forlaget Habitus.