Bøker 2017

Bøker 2018

 • Omslaget til Jeg vil en tanke

  Gunnar Björling / Yngve Pedersen (gj.dikt.)

  Jeg vil en tanke

  Gjendiktning

  Kommer medio mai

 • Omslaget til Trilce

  César Vallejo / Gisle Selnes (gj.dikt.)

  Trilce

  Gjendiktning

  Kommer medio april

 • Omslaget til Rød selvbiografi

  Anne Carson / Tone Hødnebø (gj.dikt.)

  Rød selvbiografi

  Gjendiktning

  Kommer medio mai

 • Omslaget til Jordverv

  Simen Hagerup

  Jordverv

  Roman

  Kommer primo juni

Semikolon 2018

Bilde av Jan Kristoffer Dale

Dale får Froland kommunes kulturstipend!

Jan Kristoffer Dale er tildelt Froland kommunes kulturstipend! Vi gratulererer til Jan Kristoffer Dale, og sier tusen takk til Froland kommune. Hurra!

Bilde av Finn Iunker

Stemmer fra Israel til Radioteateret!

Utvalgte stykker fra Finn Iunkers sterke og kritiske Stemmer fra Israel skal settes opp på NRK Radioteateret i mai. Vi gleder oss!

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaugs litterære metode!

Gunnhild Øyehaug kommer til Litteraturhuset i Bergen for å snakke om sin metode for skjønnlitterær skriving. Det skjer på onsdag, 21. mars, kl 19. Vi tror det blir en klok og inspirerende kveld! Vel møtt!

Bilde av Ingvild Lothe

Ingvild Lothe på Vindtornfestivalen!

Ingvild Lothe deltar på Vindtornfestivalen 2018! Lørdag 14. april skal hun samtale om instagrampoesi sammen med poeten Alexander Fallo og Ellen Wisløff. Det foregår på Gummibaren i Drammen, kl. 15. Vel møtt!

Bilde av Jan Kristoffer Dale

Jan Kristoffer Dale bokbades i Halden!

Jan Kristoffer Dale skal til Halden for å lese fra sin nydelige novellesamling Arbeidsnever og samtale med Mons Hvattum! Bokbadet finner sted på Bryggerhuset Syd, torsdag 3. mai, kl. 19. Vel møtt!

Bilde av Cecilie Løveid

Cecilie Løveid er tildelt Kritikerprisen 2017!

Cecilie Løveids diktsamling Vandreutstillinger er tildelt kritikerprisen 2017 i klassen beste voksenbok! Vi sier tre ganger hurra og gratulerer Cecilie Løveid med prisen! Kritikerprisen er en av de fineste litteraturprisene i Norge, og består av mye heder og ære, samt et trykk av en norsk kunstner. Tidligere vinnere er blant annet: Vigdis Hjorth, Merethe Lindstrøm, Per Petterson, Inger Elisabeth Hansen, Jonny Halberg, Dag Solstad og Karl Ove Knausgård.

Bilde av Tone Hødnebø

Tone Hødnebø er tildelt Gyldendalprisen!

Tone Hødnebø er tildelt Gyldendalprisen! Prisen er blant de største og viktigste prisene i Norge og består av store mengder heder og ære, og en pengegave på 500 000 kroner. Vi er vilt stolte og glade, og sier hipp hurra og gratulerer Tone Hødnebø med prisen!

Bilde av Jan Kristoffer Dale

Språklig samlings litteraturpris til Dale!

Jan Kristoffer Dale tildeles Språklig samlings litteraturpris 2017 for sin novellesamling Arbeidsnever! Prisen deles ut årlig til forfattere som i sin litterære kunst gir verdighet til språkformer som peker fram mot et felles norsk skriftspråk, og består av en stor porsjon heder og ære, samt en pengegave. Vi sier hipp hurra og gratulerer Dale med prisen! Overrekkelsen av prisen vil foregå fredag 16.februar klokken 12.00, på Gyldendalhuset, Sehestedsgate 4 i Oslo. Alle er hjertelig velkommen!