Bøker 2017

Bøker 2018

 • Omslaget til Jeg vil en tanke

  Gunnar Björling / Yngve Pedersen (gj.dikt.)

  Jeg vil en tanke

  Gjendiktning

  Utkommet

 • Omslaget til Trilce

  César Vallejo / Gisle Selnes (gj.dikt.)

  Trilce

  Gjendiktning

  Utkommet

 • Omslaget til Rød selvbiografi

  Anne Carson / Tone Hødnebø (gj.dikt.)

  Rød selvbiografi

  Gjendiktning

  Kommer primo mars

 • Omslaget til Jordverv

  Simen Hagerup

  Jordverv

  Roman

  Kommer primo mars

Semikolon 2017

Bilde av Tone Hødnebø

Tone Hødnebø er tildelt Gyldendalprisen!

Tone Hødnebø er tildelt Gyldendalprisen! Prisen er blant de største og viktigste prisene i Norge og består av store mengder heder og ære, og en pengegave på 500 000 kroner. Vi er vilt stolte og glade, og sier hipp hurra og gratulerer Tone Hødnebø med prisen!

Bilde av Cecilie Løveid

Cecilie Løveid nominert til Kritikerprisen!

Cecilie Løveids diktdamling Vandreutstillinger er nominert til kritikerprisen 2017 i klassen beste voksenbok! Kritikerprisen er en av de fineste litteraturprisene i Norge, og består av mye heder og ære, samt et trykk av en norsk kunstner. Tidligere vinnere er blant annet: Vigdis Hjorth, Merethe Lindstrøm, Per Petterson, Inger Elisabeth Hansen, Jonny Halberg, Dag Solstad og Karl Ove Knausgård. Litteraturkritikerprisene for bokåret 2017 blir delt ut torsdag 1. mars klokken 11 på Litteraturhuset i Oslo.

Bilde av Jan Kristoffer Dale

Språklig samlings litteraturpris til Dale!

Jan Kristoffer Dale tildeles Språklig samlings litteraturpris 2017 for sin novellesamling Arbeidsnever! Prisen deles ut årlig til forfattere som i sin litterære kunst gir verdighet til språkformer som peker fram mot et felles norsk skriftspråk, og består av en stor porsjon heder og ære, samt en pengegave. Vi sier hipp hurra og gratulerer Dale med prisen! Overrekkelsen av prisen vil foregå fredag 16.februar klokken 12.00, på Gyldendalhuset, Sehestedsgate 4 i Oslo. Alle er hjertelig velkommen!

Bilde av Finn Iunker

Finn Iunker til Deichman Holmlia!

Finn Iunker skal til Deichmanske bibliotek på Holmlia for å snakke om sin nye bok Stemmer fra Israel, og samtale med Lars Petter Sveen om flyktninger, soldater og politisk litteratur. Seansen finner sted 27. februar kl 18.30. Vel møtt! 

Bilde av Endre Ruset

Rusetforelesninga

Endre Ruset holder forelesning om poesien, livet og språket, 3.mars kl 14.00, på Litteraturhuset i Oslo. Vi tror det blir klokt og inspirerende. Vel møtt!

Bilde av Jan Kristoffer Dale

Jan Kristoffer Dale til biblioteket på Dale!

Jan Kristoffer Dale skal til biblioteket på Dale for å snakke om norsk novellekunst og sin fantastiske novellesamling Arbeidsnever. Seansen finner sted torsdag 8. mars, kl. 19. Vel møtt!

Bilde av Cecilie Løveid

Kolon-poeter til Nordisk poesifestival 2018!

Kolon-poetene Cecilie Løveid, Ingvild Lothe og Endre Ruset deltar på Nordisk poesifestival, Rolf Jacobsen-dagene 2018! Cecilie Løveid skal holde Rolf Jacobsen-forelesning og lese fra Vandreutstillinger på Kunstbanken, Ingvild Lothe skal lese dikt  på Hamar bibliotek og på Nordisk poesifest, som ledes av konfransier Endre Ruset. Festivalen finner sted på Hamar, fra 8.-11. mars. Vel møtt!

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaugs litterære metode!

Gunnhild Øyehaug kommer til Litteraturhuset i Bergen for å snakke om sin metode for skjønnlitterær skriving. Det skjer på onsdag, 21. mars, kl 19. Vi tror det blir en klok og inspirerende kveld! Vel møtt!

Bilde av Jan Kristoffer Dale

Jan Kristoffer Dale bokbades i Halden!

Jan Kristoffer Dale skal til Halden for å lese fra sin nydelige novellesamling Arbeidsnever og samtale med Mons Hvattum! Bokbadet finner sted på Bryggerhuset Syd, torsdag 3. mai, kl. 19. Vel møtt!

Bilde av Stein Sørensen

Stein Sørensen tildelt Maurits Hansen-prisen!

Stein Sørensen er tildelt prisen for årets beste krimdebut 2016 for sin roman 4!  Maurits Hansen-prisen - Nytt blod deles ut hvert år på litteraturfestivalen Kongsberg Krim. Vi er stolte og glade og gratulerer Stein Sørensen med prisen!

Bilde av Ingvild Lothe

Ingvild Lothe tildelt Gode føremål-prisen!

Ingvild Lothe er den første vinneren av Gode føremål-prisen! Prisen er på 15000 kroner og ble delt ut på Stord 9. november 2017. Vi gratulerer!

Bilde av Pål Norheim

Minnestund for Pål Norheim

Vi holder en liten, uformell minnestund for Pål Norheim på Teddys i Oslo, tirsdag 12. september kl 19. Taler og bidrag ved Henning Hagerup, Elisabeth Norheim, Arve Kleiva, Dag Norheim og Erling E. Guldbrandsen. Alle er hjertelig velkommen.