Bøker 2018

Semikolon 2018

Bilde av Steinar Opstad

Steinar Opstad til Tromsø!

Steinar Opstad holder foredrag på Perspektivet Museum i Tromsø! Foredraget er en del av et poetikkseminar, og finner sted torsdag 6. desember kl. 19. Arrangementet er gratis og alle er velkommen! 

Bilde av Sonja Nyegaard

Nyegaard og Øyehaug nominert kritikerpris!

Sonja Nyegaard og Gunnhild Øyehaug nominert til Ungdommens kritikerpris 2019! Sonja Nyegaard er nominert for diktsamlingen Mørket er et mirakel mens Gunnhild Øyehaug er nominert for romanen Presens Maskin. Prisen deles ut 14. mars 2019. Hurra!

Bilde av Anne Helene Guddal

Anne Helene Guddal til Tvedestrand folkebibliotek!

Anne Helene Guddal deltar på et arrangement på Tvedestrand folkebibliotek onsdag 13. februar. Mer informasjon om arrangementet kommer!

Omslaget til Vandreutstillinger

Løveids Vandreutstillinger ute i tredje opplag!

Cecilie Løveids diktsamling Vandreutstillinger er nå ute i tredje opplag! I anledning begivenheten er det laget en spesialdesignet prisutgave av boka – med medaljer. Design ved Aud Gloppen. Hurra!

Bilde av Finn Iunker

Finn Iunkers tekster oversettes til tyrkisk!

Finn Iunkers tekster utgis i Tyrkia! I høst skal tekstene "Ifigeneia" og "Dealing With Helen", begge publisert i boken Arbeider for scenen 1993-2015, utgis på tyrkisk, samlet i ett bind. Oversetter er Ferdi Çetin. 

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Øyehaug nominert til National Book Award 2018!

Gunnhild Øyehaugs roman Wait, Blink er nominert til den prestisjetunge amerikanske litteraturprisen National Book Award 2018. Wait, Blink er én av ti nominerte i kategorien for oversatt litteratur, som er nyopprettet i år og inkluderer både skjønnlitteratur og sakprosa. Hurra!

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Øyehaugs Presens Maskin solgt til Danmark!

Gunnhild Øyehaugs nye roman Presens Maskin er solgt til Danmark! Det er forlaget Rosinante som har kjøpt rettighetene til boken og de planlegger utgivelse i 2019. Rosinante utga nylig Øyehaugs novellesamling Knuder til stor suksess i Danmark.

Bilde av Cecilie Løveid

Løveid tildeles Bergen kommunes kunstnerpris!

Cecilie Løveid er årets mottaker av Bergen kommunes kunstnerpris! Prisen er på 100 000 kroner – og tildeles kunstnere som har gjort en fremragende innsats i Bergens kulturliv, særlig innen nyskapende kunst. Prisen forutsetter at det er gjort en innsats for Bergen som skapende kulturby utover mottakerens eget kunstneriske virke. Vi sier hurra – og gratulerer til Cecilie Løveid!