Vårens bøker 2016

 • Omslaget til 4

  Stein Sørensen

  4 (debut)

  Roman

  Utkommet

 • Omslaget til Den engelske kanal 2016

  Jørn H. Sværen (red.)

  Den engelske kanal 2016

  Poesiantologi

  Utkommet

 • Omslaget til Hvitverk

  Athena Farrokhzad / Tina Åmodt (gj.dikt.)

  Hvitverk

  Gjendiktning

  Kommer medio juni

 • Omslaget til Botnen

  Olav R. Øyehaug

  Botnen

  Forteljingar

  Kommer medio juni

 • Omslaget til Jordverv

  Simen Hagerup

  Jordverv

  Roman

  Kommer medio september

 • Omslaget til Landskap i eksil

  Bertolt Brecht / Johann Grip (gj.dikt.)

  Landskap i eksil

  Gjendiktning

  Kommer medio september

Semikolon 2016

Bøker 2015

Bilde av Kjersti Rorgemoen

Norsk Litteraturfestival 24-29. mai 2016

Anne Helene Guddal, Kjersti Rorgemoen, Endre  og Mari Tveita Stagrim er Kolons utsendte på årets festival. For nærmere program, se litteraturfestival.no.

Bilde av Ari Behn

Ari Behn til New York

Ari Behn skal til New York for å samtale med blant andre James Wood og Cressida Leyshon under Norwegian-American Literature Festival 2016. Festivalen finner sted 19.-21. mai.  

Bilde av Kjersti Rorgemoen

Pris til Kjersti Rorgemoen

Kjersti Rorgemoen er nettopp tildelt Sokneprest Alfred Andersson-Ryssts pris for 2016! Prisen er på 10000 kroner og mye ære. Den deles ut under Det norske Samlagets årsmøte og går annethvert år til en yngre, lovende forfatter (og annethvert år til noen som har gjort en innsats for å styrke samfølelsen Norge og Island eller Norge og Færøyene.  I år er det forfatteren som blir premiert, og juryen gikk enstemmig inn for Kjersti Rorgemoen. Vi sier hipp hurra og tusen takk!

Bilde av Tone Hødnebø

Tone Hødnebø på CROWD-bussturné

Tone Hødnebø er en av de ca 100 sentrale europeiske forfatterne som vil reise gjennom 14 europeiske land med buss i sommer. Turneen innebærer opplesninger, panelsamtaler og performancer - og organiseres av CROWD, et selvstyrt litterært nettverk støttet av blant annet av EU. Andre deltakende forfattere er blant annet Aase Berg, Jaap Blonk, Judith Keller, Peter Højrup. Bussreisen vil pågå fra mai til juli, og Tone Hødnebø leser i juli, i Tyrkia og Hellas og på Kypros

Bilde av Tone Hødnebø

Tone Hødnebø til Kina

Tone Hødnebø skal opptre på den internasjonale poesifestivalen Jingdu 3rd Tent Forum i Qinghai, Kina. Festivalen varer fra 30. juli - 3. august.

Bilde av Tina Åmodt

Tina Åmodt oversettes til dansk

I forrige uke ble to to titler av Tina Åmodt solgt til Danmark. Det er det nystartede forlaget Lesen som skal utgi de kritikerroste bøkene Anleggsprosa og Det blir aldri lyst her. Hurra!

Bilde av Cecilie Løveid

Cecilie Løveid på nordisk teaterfestival

Cecilie Løveids skuespill Visning er valgt ut som det norske bidraget i den nordiske leseteaterfestivalen New Nordic Drama 2016 - Celebrating Nordic plays, sammen med nyskrevne stykker fra Sverige, Danmark; Finland, Island og Færøyene  New Nordic Drama starter på Færøyene 27.-28 mai under De nordiske teaterdagene, og lesefestivalen vil deretter foreta en nordisk turné i løpet av 2016 og 2017. Hurra!

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaug til FSG

Det prestisjetunge amerikanske forlaget Farrar, Straus & Giroux (FSG) har kjøpt rettighetene til to titler av Gunnhild Øyehaug; novellesamlingen Knutar + og romanen Vente, blinke. FSG planlegger å utgi Knutar + vinteren 2017, og Vente, blinke våren 2018. Oversetter er Kari Dickson.