Vårens bøker 2016

 • Omslaget til 4

  Stein Sørensen

  4 (debut)

  Roman

  Utkommet

 • Omslaget til Den engelske kanal 2016

  Jørn H. Sværen (red.)

  Den engelske kanal 2016

  Poesiantologi

  Utkommet

 • Omslaget til Hvitverk

  Athena Farrokhzad / Tina Åmodt (gj.dikt.)

  Hvitverk

  Gjendiktning

  Utkommet

 • Omslaget til Botnen

  Olav R. Øyehaug

  Botnen

  Forteljingar

  Utkommet

 • Omslaget til Jordverv

  Simen Hagerup

  Jordverv

  Roman

  Kommer medio september

 • Omslaget til Landskap i eksil

  Bertolt Brecht / Johann Grip (gj.dikt.)

  Landskap i eksil

  Gjendiktning

  Kommer medio september

Semikolon 2016

Bøker 2015

Bilde av Olav R. Øyehaug

Lanseringsfest for Olav R. Øyehaug!

Kolon er stolte og glade for å utgi Olav R. Øyehaugs tredje samling med fortellinger, samlet under tittelen Botnen - og vi vil feire boken med en liten fest på Folk og Røvere i Bergen. Feringen vil bestå av opplesninger, tale, drikke, sosialitet og gode folk og forfattere. Seansen finner sted onsdag 29. juni kl 19.

Bilde av Cecilie Løveid

Ny bok om Cecilie Løveids forfatterskap

Cecilie Løveid har fått en ny antologi om sitt forfatterskap, med tittelen Nordisk samtidspoesi. Cecilie Løveids forfatterskap, redigert av Ole Karlsen. I boka belyses Løveids diktning fra ulike ståsteder i artikler og essays skrevet av fremtredende forfatterkolleger og litteraturforskere fra hele Norden. Bidragsytere er blant andre Eva Ström, Jan Erik Vold og Øyvind Berg og Louise Mønster.

Bilde av Cecilie Løveid

Hedda-pris til Cecilie Løveid!

Cecilie Løveid mottok i dag Hedda-prisen for beste scenetekst, for sitt arbeid med bearbeidingen av Nordahl Griegs stykke Vår ære og vår makt, sammen med Tore Vagn Lid. Stykket ble satt opp under tittelen Vår ære / vår makt på Den Nasjonale scene. Forestillingen vant for øvrig priser for beste regi og beste scenografi. Vi gratulerer!

Bilde av Steinar Opstad

Steinar Opstad til Kosovo

Steinar Opstad skal til Den internasjonale poesifetsivalen i Kosovo. Festivalen heter "Poesi og vin", og finner sted i Rahovec 2.-4- september.

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaug til Litteraturhuset

Gunnhild Øyehaug stiger ned til Oslo for å opptre på Litteraturhusets arrangement Snikkikk. Hun skal lese fra sin kommende novellesamling Draumeskrivar, og seansen finner sted på Litteraturhuset i Oslo, tirsdag 21. juni kl 19.

Bilde av Kjersti Rorgemoen

Stort stipend til Kjersti Rorgemoen!

Kjersti Rorgemoen er tildelt Bokhandlerforeningens store forfatterstipend! Prisen ble delt ut under litteraturfestivalen på Lillehammer fredag 27. mai, og er på 200 000 kr og er en av de største litterære prisene i Norge. Kjersti Rorgemoen får det store forfatterstipendet for sin roman Håpet og festen (2015). I juryens begrunnelse heter det blant annet: «Situasjonskomikk og samanblanding av tilfeldigheiter og utklekte detaljar av beste sort. Og til ettertanke.» Bokhandlerforeningens forfatterstipend skal gå til forfattere i etableringsfasen. Juryen består av Forfatterforeningens litterære råd. Hurra!

Bilde av Anne Helene Guddal

Anne Helene Guddal på Litteraturhuset

Anne Helene Guddal ankommer Oslo og Litteraturhuset for å lese på arrangementet Snikkkikk. Hun leser fra sin kommende diktbok Døden og andre tiggere, og seansen finner sted på Litteraturhuset tirsdag 2. august kl 19.

Bilde av Pedro Carmona-Alvarez

Pedro Carmona-Alvarez til Litteraturhuset

Pedro Carmona Alvarez kommer til Oslo og Litteraturhuset for å snakke om og lese fra sin kommende roman Bergens Ungdomsteater. Seansen kalles Snikkikk og finner sted tirsdag 9. august kl 19. 

Bilde av Tone Hødnebø

Tone Hødnebø på CROWD-bussturné

Tone Hødnebø er en av de ca 100 sentrale europeiske forfatterne som vil reise gjennom 14 europeiske land med buss i sommer. Turneen innebærer opplesninger, panelsamtaler og performancer - og organiseres av CROWD, et selvstyrt litterært nettverk støttet av blant annet av EU. Andre deltakende forfattere er blant annet Aase Berg, Jaap Blonk, Judith Keller, Peter Højrup. Bussreisen vil pågå fra mai til juli, og Tone Hødnebø leser i juli, i Tyrkia og Hellas og på Kypros

Bilde av Tone Hødnebø

Tone Hødnebø til Kina

Tone Hødnebø skal opptre på den internasjonale poesifestivalen Jingdu 3rd Tent Forum i Qinghai, Kina. Festivalen varer fra 30. juli - 3. august.

Bilde av Tina Åmodt

Tina Åmodt oversettes til dansk

I forrige uke ble to to titler av Tina Åmodt solgt til Danmark. Det er det nystartede forlaget Lesen som skal utgi de kritikerroste bøkene Anleggsprosa og Det blir aldri lyst her. Hurra!

Bilde av Cecilie Løveid

Cecilie Løveid på nordisk teaterfestival

Cecilie Løveids skuespill Visning er valgt ut som det norske bidraget i den nordiske leseteaterfestivalen New Nordic Drama 2016 - Celebrating Nordic plays, sammen med nyskrevne stykker fra Sverige, Danmark; Finland, Island og Færøyene  New Nordic Drama starter på Færøyene 27.-28 mai under De nordiske teaterdagene, og lesefestivalen vil deretter foreta en nordisk turné i løpet av 2016 og 2017. Hurra!

Gunnhild Øyehaug på Litteraturhuset!

Gunnhild Øyehaug stiger ned til Oslo for å opptre på Litteraturhusets arrangement Snikkikk. hun skal lese fra sin kommende novellesamling Draumeskrivar, og seansen finner sted på Litteraturhuset i Oslo, tirsdag 21. juni kl 19.

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaug til FSG

Det prestisjetunge amerikanske forlaget Farrar, Straus & Giroux (FSG) har kjøpt rettighetene til to titler av Gunnhild Øyehaug; novellesamlingen Knutar + og romanen Vente, blinke. FSG planlegger å utgi Knutar + vinteren 2017, og Vente, blinke våren 2018. Oversetter er Kari Dickson.