Bøker 2016

Semikolon 2016

Bilde av Jan Kristoffer Dale

Lanseringsfest for Jan Kristoffer Dale!

Vi er stolte over å utgi Jan Kristoffer Dales novellesamling Arbeidsnever og er glade for å invitere til en liten lanseringsfest på Last Train, onsdag 21. september kl 19! Program: Opplesninger ved Ingvild Lothe, Tina Åmodt, Ingvild Schade - og Jan Kristoffer Dale. Musikk ved Vidar Vang. Fri entré. Alle er hjertelig velkommen!

Bilde av Leif Høghaug

Leif Høghaug til Bjørneboe-dagene

Leif Høghaug skal holde foredag med tittelen «Frihetens øyeblikk og voldens problem. Om Bjørneboe og Mao i 1966». Foredraget inngår i Bjørneboe-dagene 2016 og finner sted 23. september kl. 11:30 på Hovedbiblioteket, Rådhusgata 11 i Kristiansand

Bilde av Kjersti Rorgemoen

Enda en pris til Kjersti Rorgemoen!

Kjersti Rorgemoen mottok nylig Jan Roar Leikvolls minnepris. Prisen er på 50 000 kroner og juryen sier blant annet følgende i sin begrunnelse: «Dette er ein forfattarskap som utmerkjer seg ved språkleg finesse, evne til å syne samanhengar der ingen ser ut til å finnast, og vilje til å sjå kvar ein situasjon frå alle andre synsvinklar enn den opplagde. Bøkene er stramme og presise, ville og fabulerande, komiske og alvorlege, absurde og djupt verkelege. Dei skildrar tilværets meiningsløyse på eit vis som gjer det meiningsfylt.» Prisen er hennes tredje i år. Hurra! Og gratulerer!