Bøker 2019

Semikolon 2019

Bøker 2018

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaug til Frankrike!

Gunnhild Øyehaugs roman Vente, blinke skal utgis i Frankrike! Det er det meritterte forlaget Mercure la France i Paris som har kjøpt rettighetene. Øyehaugs bøker er nå oversatt (eller under oversettelse) til tysk, fransk, engelsk, dansk, svensk, polsk og hollandsk - og på særdeles fine forlag.

Bilde av Ingvild Lothe

Ingvild Lothe til Berlin!

Ingvild Lothe skal lese fra og samtale om sin diktsamling Hvorfor er jeg så trist når jeg er så søt på Lettrétage i Berlin fredag 22. februar. Hvorfor er jeg så trist når jeg er så søt ble oversatt til tysk i 2018 og utgitt på Nord Verlag. Lothe skal samtale med den danske forfatteren Victor Boy Lindholm. Samtalen ledes av Maria-Christina Piwowarski og starter kl. 20. Vel møtt!

Bilde av Steinar Opstad

Steinar Opstad til Stockholm!

Steinar Opstad leser nye dikt på lanseringen av tidsskriftet Kritikers seneste nummer, «Förälskad text»! Arrangementet finner sted på Babajan på Södermalm i Stockholm, tirsdag 26. februar kl. 18. Vel møtt!

Bilde av Jørn H. Sværen

Jørn Sværen til Litteraturhuset i Bergen!

Jørn Sværen skal til Litteraturhuset i Bergen sammen med  forfatter og forlegger Andreas Vermehren Holm og foredra om arbeidet med å publisere og distribuere bøker utenfor de store forlagene. Arrangementet finner sted torsdag 28. februar kl 14. Vel møtt!

Bilde av Claude Royet-Journoud

Claude Royet-Journoud på Litteraturhuset i Bergen

Jørn Sværen skal til Litteraturhuset i Bergen og delta i Lyrikksalong om Claude Royet-Journouds diktning! Sværen kom i 2018 ut med gjendiktningen av Royet-Journouds De enkle legemers endelighet og skal samtale med Henning Bergsvåg om Royet-Journouds forfatterskap. Arrangementet finner sted torsdag 28. feburar kl 20. Vel møtt!

Bilde av Katrine Heiberg

Kolonpoeter til Nordisk poesifestival!

Poetene Katrine Heiberg, Sonja Nyegaard og Endre Ruset deltar alle på Nordisk poesifestival - Rolf Jacobsen-dagene i Hamar i år. Festivalen finner sted 7.-10. mars. Vel møtt!

Bilde av Yngve Pedersen

Litterær Lunsj med Yngve Pedersen

Yngve Pedersen skal til Bergen Offentlige Bibliotek for å snakke om poesiens posisjon i dagens samfunn, om egen poesi og om sin helt nye gjendiktning av Gunnar Björlings dikt, Jeg vil en tanke. Arrangementet finner sted torsdag 21. mars. Vel møtt!

Bilde av Jan Kristoffer Dale

Jan Kristoffer Dale tildelt kulturstipend!

Jan Kristoffer Dale er tildelt Aust-Agders kulturstipend 2018! Kulturstipendet er på 50 000 kroner og ble delt ut 18. desember under en høytidelig tilstelning i Arendal gamle rådhus.

Bilde av Finn Iunker

Finn Iunkers tekster er oversatt til tyrkisk!

Finn Iunkers tekster utgis i Tyrkia! Tekstene «Ifigeneia» og «Dealing With Helen», begge publisert i boken Arbeider for scenen 1993-2015, er nå utgitt på tyrkisk. Tekstene er oversatt av Ferdi Çetin og utgis på forlaget Habitus.

Bilde av Sonja Nyegaard

Nyegaard og Øyehaug nominert til kritikerpris!

Sonja Nyegaard og Gunnhild Øyehaug er nominert til Ungdommens kritikerpris 2019! Sonja Nyegaard er nominert for diktsamlingen Mørket er et mirakel mens Gunnhild Øyehaug er nominert for romanen Presens Maskin. Prisen deles ut 14. mars 2019. Hurra!