Bøker 2018

 • Omslaget til Trilce

  César Vallejo / Gisle Selnes (gj.dikt.)

  Trilce

  Gjendiktning

  Utkommet

 • Omslaget til Den engelske kanal 2018

  Jørn H. Sværen (red.)

  Den engelske kanal 2018

  Poesiantologi

  Utkommet

 • Omslaget til Rød selvbiografi

  Anne Carson / Tone Hødnebø (gj.dikt.)

  Rød selvbiografi

  Gjendiktning

  Kommer medio oktober

 • Omslaget til Jordverv

  Simen Hagerup

  Jordverv

  Roman

  Kommer primo november

 • Omslaget til Jeg vil en tanke

  Gunnar Björling / Yngve Pedersen (gj.dikt.)

  Jeg vil en tanke

  Gjendiktning

  Kommer primo november

Semikolon 2018

Bøker 2017

Bilde av Ingvild Lothe

Snikkikk med Ingvild Lothe

Ingvild Lothe skal snakke om sin nye og kommende roman Havfruehjerte, som del av Litteraturhusets Snikkikk-serie i sommer! Snikkikket skjer tirsdag 10. juli kl. 18. Vel møtt!

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaug er tildelt manuspris!

Gunnhild Øyehaug er tildelt Dramatikerforbundets manuspris, Timeglasset 2018, for kortfilmen Eple! Filmkritikerlagets jury gir filmen hederlig omtale! Eple er basert på novellen ved samme navn fra  novellesamlingen Draumeskrivar og filmen er regissert av Yngvild Sve Flikke. Gratulerer til Gunnhild Øyehaug!

Bilde av Mari Tveita Stagrim

Tveita Stagrim får Bokhandelens forfatterstipend!

Mari Tveita Stagrim er tildelt Bokhandelens forfatterstipend på 60 000 kroner. Bokhandelens forfatterstipend er en litterær pris som går til nye og sterke forfatterskap. Vi sier hurra, tusen takk og gratulerer Mari Tveita Stagrim med prisen!

Bilde av Endre Ruset

Endre Ruset leder Litteraturhusets VM-salong!

Endre Ruset leder Litteraturhusets fotballsalonger i VM-sluttspillet i sommer - både 10., 11., 14. og 15. juli! En mengde flotte forfattere snakker fotball, og  arrangementene er gratis. Vel møtt!! 

Bilde av Tone Hødnebø

Tone Hødnebø tildelt Triztan Vindtorn poesipris!

Tone Hødnebø er tildelt Triztan Vindtorn poesipris 2018! Prisen er på 100 000,- samt et trykk av Triztan Vindtorn, og er den største rene poesiprisen i Norge. Tidligere vinnere av prisen er Terje Dragseth, Stein Mehren, Gro Dahle, Inger Elisabeth Hansen og Erling Kittelsen. Vi gratulerer Tone Hødnebø med prisen!

Bilde av Jan Kristoffer Dale

Dale får Froland kommunes kulturstipend!

Jan Kristoffer Dale er tildelt Froland kommunes kulturstipend! Vi gratulererer til Jan Kristoffer Dale, og sier tusen takk til Froland kommune. Hurra!

Bilde av Cecilie Løveid

Cecilie Løveid er tildelt Kritikerprisen 2017!

Cecilie Løveids diktsamling Vandreutstillinger er tildelt kritikerprisen 2017 i klassen beste voksenbok! Vi sier tre ganger hurra og gratulerer Cecilie Løveid med prisen! Kritikerprisen er en av de fineste litteraturprisene i Norge, og består av mye heder og ære, samt et trykk av en norsk kunstner. Tidligere vinnere er blant annet: Vigdis Hjorth, Merethe Lindstrøm, Per Petterson, Inger Elisabeth Hansen, Jonny Halberg, Dag Solstad og Karl Ove Knausgård.

Bilde av Tone Hødnebø

Tone Hødnebø er tildelt Gyldendalprisen!

Tone Hødnebø er tildelt Gyldendalprisen! Prisen er blant de største og viktigste prisene i Norge og består av store mengder heder og ære, og en pengegave på 500 000 kroner. Vi er vilt stolte og glade, og sier hipp hurra og gratulerer Tone Hødnebø med prisen!

Bilde av Jan Kristoffer Dale

Språklig samlings litteraturpris til Dale!

Jan Kristoffer Dale tildeles Språklig samlings litteraturpris 2017 for sin novellesamling Arbeidsnever! Prisen deles ut årlig til forfattere som i sin litterære kunst gir verdighet til språkformer som peker fram mot et felles norsk skriftspråk, og består av en stor porsjon heder og ære, samt en pengegave. Vi sier hipp hurra og gratulerer Dale med prisen! Overrekkelsen av prisen vil foregå fredag 16.februar klokken 12.00, på Gyldendalhuset, Sehestedsgate 4 i Oslo. Alle er hjertelig velkommen!