Bøker 2019

Semikolon 2019

Bøker 2018

Bilde av Yngve Pedersen

Litterær Lunsj med Yngve Pedersen

Yngve Pedersen skal til Bergen Offentlige Bibliotek for å snakke om poesiens posisjon i dagens samfunn, om egen poesi og om sin helt nye gjendiktning av Gunnar Björlings dikt, Jeg vil en tanke. Arrangementet finner sted torsdag 21. mars. Vel møtt!

Bilde av Cecilie Løveid

Løveid og Heiberg til Poesiprat i Odda!

Cecilie Løveid og Katrine Heiberg deltar på Poesiprat på Sentralbadet Litteraturhus i Odda! De skal lese egne dikt og samtale med hverandre og poet Fredrik Hagen om norsk poesi. Arrangementet finner sted torsdag 21. mars kl. 19.30. Vel møtt!

Bilde av Bjørn Bottolvs

Bjørn Bottolvs på Krimfestivalen!

Bjørn Bottolvs deltar på Krimfestivalen 2019 som arrangeres torsdag 21. til lørdag 23. mars! Han skal snakke om sin nyeste kriminalroman Med ansikt mot døden, både torsdag kl 16.30 på Teaterkjeller'n og fredag kl. 09.00 på Cappelen Damm-huset. Vel møtt!

Bilde av Katrine Heiberg

Temakveld med Katrine Heiberg!

Skrivekunstakademiet i Bergen inviterer til temakveld med Katrine Heibergs diktsamling Det gule bladet, den svarte pupillen. Heiberg skal snakke om debutboka og om egen skriving. Arrangementet finner sted torsdag 25. april, starter kl. 19 og er gratis. Vel møtt!

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaug til Frankrike!

Gunnhild Øyehaugs roman Vente, blinke skal utgis i Frankrike! Det er det meritterte forlaget Mercure la France i Paris som har kjøpt rettighetene. Øyehaugs bøker er nå oversatt (eller under oversettelse) til tysk, fransk, engelsk, dansk, svensk, polsk og hollandsk - og på særdeles fine forlag.

Bilde av Jan Kristoffer Dale

Jan Kristoffer Dale tildelt kulturstipend!

Jan Kristoffer Dale er tildelt Aust-Agders kulturstipend 2018! Kulturstipendet er på 50 000 kroner og ble delt ut 18. desember under en høytidelig tilstelning i Arendal gamle rådhus.

Bilde av Finn Iunker

Finn Iunkers tekster er oversatt til tyrkisk!

Finn Iunkers tekster utgis i Tyrkia! Tekstene «Ifigeneia» og «Dealing With Helen», begge publisert i boken Arbeider for scenen 1993-2015, er nå utgitt på tyrkisk. Tekstene er oversatt av Ferdi Çetin og utgis på forlaget Habitus.