Bøker 2018

Semikolon 2018

Bilde av Sonja Nyegaard

Nyegaard og Øyehaug nominert pris!

Sonja Nyegaard og Gunnhild Øyehaug nominert til Ungdommens kritikerpris 2019! Sonja Nyegaard er nominert for diktsamlingen Mørket er et mirakel mens Gunnhild Øyehaug er nominert for romanen Presens Maskin. Prisen deles ut 14. mars 2019. Hurra!

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Øyehaugs Presens Maskin solgt til Danmark!

Gunnhild Øyehaugs nye roman Presens Maskin er solgt til Danmark! Det er forlaget Rosinante som har kjøpt rettighetene til boken og de planlegger utgivelse i 2019. Rosinante utga nylig Øyehaugs novellesamling Knuder til stor suksess i Danmark.

Bilde av Tone Hødnebø

Hødnebø og Nyegaard til Poesifest 2018!

Tone Hødnebø og Sonja Nyegaard deltar på Poesifest 2018! Hødnebø er kveldens festpoet og vil delta med en prolog, samtale om sitt forfatterskap sammen med kritiker Cathrine Strøm og lese egne dikt. Sonja Nyegaard vil lese fra sin nye diktsamling Mørket er et mirakel. Poesifest 2018 arrangeres av Cappelen Damm, Flamme Forlag og Kolon forlag og finner sted i Halvbroren bokhandel i Oslo,  lørdag 17. november. Arrangementet er gratis og dørene åpner kl. 17.30. Vel møtt!

Bilde av Tommy Olsson

Lansering av Tommy Olssons nye essaysamling!

Vi feirer Tommy Olssons nye samling essays og tekster, Å miste noe verdifullt med vilje - Notater 2007-2017, torsdag 22. november. Feiringen finner sted på Misfornøyelsesbar i Oslo og starter kl. 20. Vel møtt!

Bilde av Henning Hagerup

Henning Hagerup til Fredrikstad!

Henning Hagerup samtaler med Vigdis Hjorth og Alf van der Hagen om litterære klassikere på Litteraturhuset Fredrikstad, mandag 26. november kl 19. Vel møtt!

Bilde av Katrine Heiberg

Katrine Heiberg til De store debutantdagene!

Litteraturhuset i Oslo inviterer årets skjønnlitterære debutanter til å lese fra sine bøker på arrangementet De store debutantdagene 2018. Katrine Heiberg leser fra sin diktsamling, Det gule bladet, den svarte pupillen, onsdag 28. november. Arrangementet starter kl. 18. Vel møtt!

Bilde av Steinar Opstad

Steinar Opstad til Tromsø!

Steinar Opstad holder foredrag på Perspektivet Museum i Tromsø! Foredraget er en del av et poetikkseminar, og finner sted torsdag 6. desember kl. 19. Arrangementet er gratis og alle er velkommen! 

Bilde av Anne Helene Guddal

Anne Helene Guddal til Tvedestrand folkebibliotek!

Anne Helene Guddal deltar på et arrangement på Tvedestrand folkebibliotek onsdag 13. februar. Mer informasjon om arrangementet kommer!

Omslaget til Vandreutstillinger

Løveids Vandreutstillinger ute i tredje opplag!

Cecilie Løveids diktsamling Vandreutstillinger er nå ute i tredje opplag! I anledning begivenheten er det laget en spesialdesignet prisutgave av boka – med medaljer. Design ved Aud Gloppen. Hurra!

Bilde av Finn Iunker

Finn Iunkers tekster oversettes til tyrkisk!

Finn Iunkers tekster utgis i Tyrkia! I høst skal tekstene "Ifigeneia" og "Dealing With Helen", begge publisert i boken Arbeider for scenen 1993-2015, utgis på tyrkisk, samlet i ett bind. Oversetter er Ferdi Çetin. 

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Øyehaug nominert til National Book Award 2018!

Gunnhild Øyehaugs roman Wait, Blink er nominert til den prestisjetunge amerikanske litteraturprisen National Book Award 2018. Wait, Blink er én av ti nominerte i kategorien for oversatt litteratur, som er nyopprettet i år og inkluderer både skjønnlitteratur og sakprosa. Hurra!

Bilde av Cecilie Løveid

Løveid tildeles Bergen kommunes kunstnerpris!

Cecilie Løveid er årets mottaker av Bergen kommunes kunstnerpris! Prisen er på 100 000 kroner – og tildeles kunstnere som har gjort en fremragende innsats i Bergens kulturliv, særlig innen nyskapende kunst. Prisen forutsetter at det er gjort en innsats for Bergen som skapende kulturby utover mottakerens eget kunstneriske virke. Vi sier hurra – og gratulerer til Cecilie Løveid!