Bøker 2019

Semikolon 2019

Bøker 2018

Bilde av Katrine Heiberg

Temakveld med Katrine Heiberg!

Skrivekunstakademiet i Bergen inviterer til temakveld med Katrine Heibergs diktsamling Det gule bladet, den svarte pupillen. Heiberg skal snakke om debutboka og om egen skriving. Arrangementet finner sted torsdag 25. april, starter kl. 19 og er gratis. Vel møtt!

Bilde av Ingvild Lothe

Ingvild Lothe til Feministisk leseliste!

Ingvild Lothe skal til Feministisk leseliste for å snakke om Tove Ditlevsens roman Barndom. Ungdom. Gift. Hun skal snakke med samfunnsdebatattant og lege Mina Adampour og samtalen ledes av Madeleine Schultz. Feministisk leseliste finner sted på Deichman Grünerløkka, torsdag 25. april kl. 19. Vel møtt!

Bilde av Steinar Opstad

Steinar Opstad til Helsingborg!

Steinar Opstad deltar på Nordisk Poesidag på Fredriksdal i Helsingborg i Sverige! Han skal lese egne dikt, samt samtale med den svenske poeten Agnes Gerner og litteraturkritikeren Ann Lingebrandt. Det hele finner sted søndag 5. mai fra kl. 13-17. Vel møtt!!

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaug til Odda!

Gunnhild Øyehaug skal til Odda for å snakke om sin roman Presens Maskin og sitt forfatterskap forøvrig! Hun skal samtale med Elise Winterthun, og samtalen finner sted på Sentralbadet litteraturhus, torsdag 9. mai kl. 19. Vel møtt!!

Bilde av Sonja Nyegaard

Kolon-forfattere til Lillehammer!

En rekke Kolon-forfattere skal opptre på Norsk Litteraturfestival på Lillehammer! Gunnhild Øyehaug, Sonja Nyegaard, Tommy Olsson og Jonny Halberg er alle på programmet. Festivalen avholdes fra tirsdag 21. til søndag 26 mai i år. Vel møtt!!

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaug til Dublin!

Gunnhild Øyehaug skal delta på International Literature Festival Dublin i mai, der Norge i år er fokusland. Øyehaug skal snakke om sin novellesamling Knutar som ble oversatt til engelsk og utgitt i USA i 2017. Andre norske forfattere som opptrer på festivalen er Erling Kagge, Åsne Seierstad og Caroline Bergvall. Festivalen avholdes fra 17. til 26. mai og arrangementet med Øyehaug finner sted 21. mai kl. 18. 15 i Smock Alley Theatre i Dublin. Vel møtt!

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaugs Presens Maskin til USA!

Gunnhild Øyehaugs nyeste roman, Presens Maskin, er solgt til det prestisjetunge forlaget Farrar, Straus and Giroux i New York. FSG er et av USAs ledende skjønnlitterære forlag og har tidligere utgitt Øyehaugs novellesamling Knutar og romanen Vente, blinke. Presens Maskin er tidligere solgt til forlaget Rosinante i Danmark. Vi sier hurra for FSG, for Presens Maskin og for Gunnhild Øyehaug!

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaug til Frankrike!

Gunnhild Øyehaugs roman Vente, blinke skal utgis i Frankrike! Det er det meritterte forlaget Mercure la France i Paris som har kjøpt rettighetene. Øyehaugs bøker er nå oversatt (eller under oversettelse) til tysk, fransk, engelsk, dansk, svensk, polsk og hollandsk - og på særdeles fine forlag.

Bilde av Finn Iunker

Finn Iunkers tekster er oversatt til tyrkisk!

Finn Iunkers tekster utgis i Tyrkia! Tekstene «Ifigeneia» og «Dealing With Helen», begge publisert i boken Arbeider for scenen 1993-2015, er nå utgitt på tyrkisk. Tekstene er oversatt av Ferdi Çetin og utgis på forlaget Habitus.