Omslaget til Havfruehjerte

Stort omslag

Innbundet

E-bok

Havfruehjerte

Først forsvant dinosaurene, så forsvant regnskogen og religionene, etterfulgt av regnbuen og reven og rosebuskene, og roen i hjertene. Til slutt forsvant ømheten mellom oss, og det ble en stor stillhet i huset.

Ei navnløs jente leiter etter kjærlighet eller noen å snakke med. Hun møter Nord, hun elsker ham med det samme, han forsvinner. Hun møter Faderen, hun elsker ham med det samme, hun forsvinner. Den navnløse jenta kan ikke elske.

Havfruehjerte er en poetisk punktroman om kjærlighet, vold og sorg, om et ufødt barn, om naturen, og om dyrenes eventuelle betydning for menneskene.

I Havfruehjerte fremstår virkeligheten skeiv og skremmende, og relasjonene umulige. Språket veksler mellom lyrisk følsomhet og skarpt vidd, ømhet og et akutt nærvær. Samlet sett er Havfruehjerte en historie om å prøve å finne en måte å være i verden på, når verden er uutholdelig.

 

Om Havfruehjerte

[score] «Det ligger et betydelig språkarbeid i Ingvild Lothes utgivelse. [...] Voldelige forhold, plast i havet og undersjøisk girlpower. Ingvild Lothe fornekter seg heldigvis ikke når hun tester romanformatet.»
Vidar Kvalshaug, BOK365

[score] «Igjen har Lothe skrevet en bok som gjorde inntrykk på meg. [...] Lothe har et veldig vakkert og poetisk språk, hun skriver med stor ømhet og det handler ofte om såre og sarte ting. Men innimellom er hun skarp og ikke minst helt rå i språket.»
Beathe Solberg, Beathes bokhylle

Nyheter om Havfruehjerte