Omslaget til De siste kjærtegn

Stort omslag

Innbundet

E-bok

De siste kjærtegn

Roman

Birgitte Solheim har blitt så gammel at de fleste av vennene hennes er døde. Ensom og skrøpelig tilbringer hun det meste av tiden i leiligheten sin i Paris, hvor hun er fanget av kroppslig forfall og minner fra et langt liv. Hun har hatt en krevende karriere som hjertekirurg i et mannsdominert miljø, og har aldri prioritert å skaffe seg en familie. Nå forsøker Birgitte å forsones med livet sitt, mens hun tar sine siste blikk på menneskene og verden. Til tross for sin livsvisdom og sine erfaringer, gir hun ikke opp å realisere drømmen om kjærligheten.

De siste kjærtegn er en øm, bitter og overraskende morsom roman om å se tilbake på livet, om tilværelsens ensomhet og om å søke kjærligheten og kanskje finne den.

Om De siste kjærtegn

«På en konsentrert og modig måte, lar Kjersti Anfinnsen dramatikken utspille seg i det stille gjennom et liv belagt av støv og smuler. Dermed blir det så virkningsfullt når Birgitte først roper faen. Romanen viser at veien fra resignasjon til indignasjon kan være kort likevel, hvis vi først innser at vi kan miste noe vi elsker.»
Erik Engblad, Vårt Land

«Det er en tankevekkende liten perle av en roman. [...] Forfatteren skriver veldig godt og det flyter lett. Hun viser også en stor evne til å sette seg inn i tankegangen til aldrende mennesker. [...] Anbefales!»
Beathe Solberg, Beathes bibliotek

«Ei lita perle av ei bok.»
Henning Sviland, bokelskere.no

Nyheter om De siste kjærtegn