Dobbeltgjengerne

Roman

Verden kan ende når som helst, særlig etter en fuktig bytur. Fire litterater våkner på Nesøya, og i dyp fylleangst opplever de noe som kanskje er begynnelsen på dommedag. Etter denne romanåpningen forteller Dobbeltgjengerne en historie om uoppfylt kjærlighet, barndomstraumer og identitet.

Om Dobbeltgjengerne

«Romanens struktur er beundringsverdig. Den legger opp til metaforer og kan leses på ulike nivåer av dybde og kompleksitet, avhengig av hva leseren selv måtte ønske å ta med seg inn i egne tolkninger. Dobbeltgjengerne er en bok der leseren får både i pose og sekk: En ironisk distanse til det som ofte omtales som «skravleklassen» og alle i-landsproblemene disse måtte ha.
Men også en vilje til å skrive, reflektere og bade i dette miljøet, konsentrert på 145 sider. […] Faktisk så er det spennende hvordan romanens tankesett og perspektiver har noe ustabilt ved seg. For både dem som leser og skriver bokanmeldelser, vil finne mange grunner til å trekke på smilebåndet, enten det er store ting som dommedag eller små detaljer som kleine stunder på Månefisken langs Akerselva. Dobbeltgjengerne er altså en underholdende bok. Seriøse forslag til hvordan man kan gjøre Oslo eller frustrerte menn bedre, må man lete etter andre steder.»    
Emilio Sanhueza, Aftenposten

«Dobbeltgjengerne er like lettlest som velskrevet, like vulgær som intelligent – oppsiktsvekkende, fascinerende og treffende. Med romanen behandler Jon Øystein Flink temaer med ei avstandsprega nærhet som gir fortellinga både dybde og driv. Fortelleren er herlig snakkesalig, upretensiøs og åndelig tiltrekkende. Anbefales!»
Joakim Tjøstheim, Litteraturviteren

«Flinks fortellere er menn som synser om kultur, familie og om egne frustrasjoner rundt livets amorøse sider. Forfatterens nye roman Dobbeltgjengerne har nok av negativitet i seg. Fortelleren havner på en fuktig og absurd bytur som ender med en mulig dommedag. Dette blir startskuddet for synsing rundt traumer, familie, klønete kjærlighet og intellektuelle frustrasjoner.»  
Emilio Sanhueza, Aftenposten - Det beste fra kulturåret 2023

«Flinks språklige stil er lettfattelig og upretensiøs, tergende, nærmest. Boka forteller om vanskelige familieforhold og kjærlighet med en berusende virkning og mot slutten skjer det noe uventet som gir boka et ekstra gir.» 
Joakim Tjøstheim, Dagbladet - Årets beste bøker