Bebo

Roman

Bebo er en lavmælt og poetisk kjærlighetsroman om en kvinne og en mann i et gammelt hus ved fjorden. De lever med trusselen om sammenbrudd og oppløsning, men også med løfter om fellesskap og en fredelig hage. I Bebo filtrer minner, drømmer og grensetilstander seg inn i en fortelling om kjærlighet, håp og ensomhet.

Om Bebo

«Språket er stramt og sterkt, og samtidig vart og lyrisk. Hver enkelt tekst er konkret og visuell, men romanen er også filosofisk – fordi den inviterer leseren til refleksjon. Bebo er spennende lesning, både som litterær struktur, som gripende historie og til ettertanke.»
Margoth Hovda-Lien, Nordlys

«Anne Helene Guddal har skrive ein roman som briljerer med poetisk logikk.

Anne Helene Guddal brakdebuterte i fjor med diktboka Også det uforsonlige finnes. No har poeten skrive ein roman der ho forsyner lesaren med eit stykke sterk skjønnlitteratur. Den poetiske biletlogikken bryt med den streite romanforteljinga – og imponerer.»
Sindre Ekrheim, BT

«Guddal synes allerede å være en forfatter med et eget temperament, med en humor, en stil og en metode. Bebo utviderer flere av motivene fra Også det uforsonlige finnes, og viljen til å bli i et stoff og en stil vitner om at Guddal er en forfatter med en overbevisning.»
Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet

«Det er tett, det er poetisk, og hun er slett ikke alltid villig til å samle alle trådene for leseren, men for den som vil, er det er også sjeldent kraftfullt.»
Sandra Lillebø, Klassekampen

«Boken anbefales, selv om den krever mye av leseren.»
Gro Skrøvset, Groskros verden

«Anne Helene Guddal har et nydelig poetisk språk.»
Anita Ness, Artemisias verden

«Bebo for meg var en anderledes leseopplevelse. Jeg likte den poetiske oppbyggingen av boken, med de korte scenene og til dels lange setningene.»
Cicilie Nilsen, Tjuetre06