Omslaget til A for Agnes

Stort omslag

Innbundet

E-bok

A for Agnes

Fortellinger

A for Agnes skildrer ulike barns liv og hverdag. Fortellingene handler om barn som ikke blir sett, og barn som ikke får være barn. Det er ikke bare de voksnes unnfallenhet som skildres, men også barns relasjoner til hverandre. En fortelling skildrer Agnes, som blir venninne med Elin og introduseres for øl og gutter, med brutale konsekvenser, mens fortellingen «Julaften» handler om et barn som steller til jul for sin ubehjelpelige mor, i en tilværelse like sørgelig som en skillingsvise, men ikke uten håp.

Fortellingene i A for Agnes er skrevet i et nøkternt og presist språk. De skildrer barns råhet og brutale virkelighet på realistisk vis. Samtidig tar fortellingene alltid barnas parti, og viser sårbarheten, men også styrken, barn har overfor omgivelsene sine og egne grenser.

Om A for Agnes

«Majken van Bruggen en god stilist, med et glassklart språk. […] Ja, fortellingene er nettopp stilistisk gode fordi de forplikter seg til sine egne rammer, og stoler på at den klare framstillinga både kan vise og skape bølger i et hav av grums. For tekstene er reinskårne i måten de hurtig forfølger barnas sårbarhet.»
Ulla Svalheim, Vårt Land

«Alle novellene i denne boka handler om barn: Barn som er hverandres redning, barn som er hverandres undergang, barn som blir sviktet av voksne, barn som må leve med voksne som ikke engang prøver, barn som lever med djevler, men noen ganger også barn som møter voksne engler. Flere av historiene er fortalt uten et snev av sentimentalitet, likefremt og barnlig, omtrent som du ville forvente å få det fortalt av barna selv. Disse historiene kan slå pusten ut av deg, fordi de treffer som en knyttneve.»
Jonas Bals, Klassekampen

Nyheter om A for Agnes