25. september-diktene

I 25. september-diktene samler Joakim Kjørsvik et utvalg av enkle, inderlige og ofte humoristiske kjærlighetsdikt han har skrevet til sin kone. Gjennom stadig nye, lekne, entusiastiske og overraskende måter å beskrive forelskelse og kjærlighet, skriver Joakim Kjørsvik frem en storslagen kjærlighetserklæring, og et bidrag til en fornying av moderne kjærlighetspoesi.

Om 25. september-diktene

[score]«Joakim Kjørsvik har skrevet høstens varmeste og gladeste dikt. Løp og kjøp, til deg selv - eller til noen du er glad i.»
Anders Neraal, Bok365

«Stemmen i Kjørsviks forfatterskap har alltid vært usedvanlig fri, og hans nye bok er intet unntak. Diktene har en Emil i Lønneberget-aktig frekkhet over seg, et grunnleggende «hvorfor ikke», et gutteaktig lurt, lite smil. Man blir glad av sånt. [...] Også i denne utgivelsen glimter Kjørsvik til med sin språklige oppfinnsomhet og glede over det absurde. Boka er spekket med blinkskudd, lekne og billedlige formuleringer som treffer umiddelbart. [...] Med sin nye diktbok befester Joakim Kjørsvik sin unike litterære stemme. Her leser vi om forbauselsen, oversvømmelsen, ømheten og den sprengende livsgleden som hører kjærligheten til.»
Thula Kopreitan, NRK

«De lengre diktene i samlingen har et forbløffende driv, og der poeten utvikler sine bilder over litt lengre strekk blir resultatet også mer interessant. Det gjelder for eksempel i diktet «Hun maler neglene gule», der hun-et i diktet biter negler og «[s]pytter en av dem mot himmelen», der den fester seg og blir en tynn nymåne.»
Carina Elisabeth Beddari, Krabben

«Guddommelig hverdag.»
Arve Kleiva, Vårt Land

«De [diktene] er spektakulære som et fyrverkeri og samtidig hverdagslige, all den tid forelskelsen finner sted på hjemmefester, i en taxi, i tankene alene på et hotellrom i Tromsø […]. Det er forfriskende å lese om moderne kjærlighet, som ikke handler om swiping, ghosting og skuffende onenightstands, slik mye av samtidslitteraturen har en lei tendens til å gjøre.»
Regine Stokstad, Dagens Næringsliv