Samlede noveller

Noveller

Jonny Halberg er en av Norges fremste forfattere og han har skrevet noveller, romaner, essays og filmmanus – alt av høyeste klasse. Novellene til Halberg er kondenserte perler om de tause, de utsatte og glemte på bygda og hører til blant forfatterens ypperste arbeid, ja, de er en snarvei inn i dette særpregede, realistiske forfatterskapet. Samlede noveller består av noveller fra samlingene Overgang til tertiær (1989), Gå under (1992) og Like nord for kirka (2016).

Om Samlede noveller

Om Overgang til tertiær (1989)
«Overgang til tertiær tyder på at en ung mann ved navn Jonny Berg også kan kunsten å skrive så hardkokte noveller at skallet slår sprekker.» 
Tinic Talén, VG 

Om Gå under (1992)
«Jonny Halberg viser i sin bok nummer to at den gode debuten i 1989 ikke var noe tilfeldig lykketreff. Hver eneste av historiene i årets novellesamling Gå under blir sittende i mellomgulvet lenge etter endt lesing.»
Knut Faldbakken, VG

Om Like nord for kirka (2016)
«Historiene står fram like råskårne og perfekte som stubber røsket opp av jorda, med sprikende røtter og sprukken bark. Livet er fanken ikke så lett som avholdsfolk vil ha det til.»
Fredrik Wandrup, Dagbladet