Bøker 2018

Semikolon 2018

Bilde av Ingvild Lothe

Ingvild Lothe til Malmö!

Ingvild Lothe leser på Malmötxt 13! Det skjer i Malmö Konsthall, onsdag 17. oktober kl. 18.30. Vel møtt!

Bilde av Katrine Heiberg

Slippfest for Katrine Heiberg!

Vi feirer Katrine Heibergs diktsamling Det gule bladet, den svarte pupillen på Victoria Cafe & Pub i Bergen 18. oktober! Programmet starter kl. 19. Vel møtt!

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Boklunsj med Gunnhild Øyehaug!

Gunnhild Øyehaug snakker om og leser fra sin nye og kommende roman, Presens Maskin, i Boklunsj på Gyldendalhuset i Oslo, torsdag 25. oktober kl. 11.30. Arrangementet er gratis og inkluderer lett servering. Vel møtt!

Bilde av Jan Kristoffer Dale

Jan Kristoffer Dale til Rjukan Litteraturfestival!

Jan Kristoffer Dale skal til Rjukan Litteraturfestival! Han skal intervjues av Egil Stensrud på Rjukan bibliotek. Begivenheten finner sted fredag 2. november kl. 17, og er gratis. Vel møtt!

Bilde av Katrine Heiberg

Katrine Heiberg til Nansenskolens bokdager!

Katrine Heiberg deltar på Nansenskolens bokdager 2018! Heiberg skal lese fra sin debut, diktsamlingen Det gule bladet, den svarte pupillen, og samtale om det å debutere, sammen med en rekke andre debutanter av året. Arrangementene finner sted på Nansenskolen i Lillehammer, fredag 2. november kl. 16 og 19. Vel møtt!

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaug til Litteraturhuset i Bergen!

Gunnhild Øyehaug deltar i debatten «Fra postmodernisme til navlebeskuelse?» på Litteraturhuset i Bergen. Hun skal samtale om norsk skjønnlitteratur de siste femti årene,  med Dag Solstad, Kjartan Fløgstad, Marta Norheim og Geir Mork. Samtalen ledes av Jan H. Landro og finner sted 19. oktober. Vel møtt!

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Øyehaug nominert til National Book Award 2018!

Gunnhild Øyehaugs roman Wait, Blink er nominert til den prestisjetunge amerikanske litteraturprisen National Book Award 2018. Wait, Blink er én av ti nominerte i kategorien for oversatt litteratur, som er nyopprettet i år og inkluderer både skjønnlitteratur og sakprosa. Hurra!

Bilde av Cecilie Løveid

Løveid tildeles Bergen kommunes kunstnerpris!

Cecilie Løveid er årets mottaker av Bergen kommunes kunstnerpris! Prisen er på 100 000 kroner – og tildeles kunstnere som har gjort en fremragende innsats i Bergens kulturliv, særlig innen nyskapende kunst. Prisen forutsetter at det er gjort en innsats for Bergen som skapende kulturby utover mottakerens eget kunstneriske virke. Vi sier hurra – og gratulerer til Cecilie Løveid!

Bilde av Finn Iunker

Iunkers Stemmer fra Israel nominert til radiopris!

Finn Iunkers Stemmer fra Israel er nominert til Prix Europa 2018 i klassen for beste radiofiksjon. Prix Europa er den viktigste radioprisen i Europa og deles i år ut i Berlin 19. oktober. Nominasjonen gjelder radioteaterversjonen av boka som ble sendt på NRK i juni 2017. Vi sier hurra og gratulerer Finn Iunker med nominasjonen!

Bilde av Finn Iunker

Finn Iunkers tekster oversatt til tyrkisk!

Finn Iunkers tekster utgis i Tyrkia! i høst skal tekstene "Ifigeneia" og "Dealing With Helen", begge publisert i boken Arbeider for scenen 1993-2015, utgis på tyrkisk, samlet i ett bind. Oversetter er Ferdi Çetin. 

Bilde av Stein Sørensen

Stein Sørensen til Kongsberg krimfestival!

Stein Sørensen deltar på bokkafé på Kongsberg krimfestival! Temaet er "Nytt blod", og Sørensen skal samtale med Ingebjørg Berg Holm og Gard Sveen. Intervjuer er Bjørn Olav Jahr. Seansen finner sted på Energimølla i Kongsberg, fredag 26. oktober kl. 18.30. Vel møtt!

Bilde av Ingvild Lothe

Ingvild Lothe til Lyd+Litteratur Festival i Århus!

Ingvild Lothe leser på Lyd+Litteratur Festival 2018 i Århus. Opplesningen akkompagneres av musikk spilt av ML Buch. Det hele finner sted på Radar i Århus, Danmark, lørdag 27. oktober. Vel møtt!

Bilde av Steinar Opstad

Steinar Opstad om Hofmo på Nasjonalbiblioteket

Steinar Opstad skal snakke om Gunvor Hofmos prosa på Nasjonalbiblioteket. Samtalen foregår tirsdag 30. oktober kl 19. Vel møtt!