Overgang til tertiær / Gå under

Noveller

To novellesamlinger samlet i ett bind.

Om Overgang til tertiær / Gå under

Om Overgang til tertiær:

«Overgang til tertiær tyder på at en ung mann ved Jonny Berg også kan kunsten å skrive så hardkokte noveller at skallet slår sprekker.»
Tinic Talén, VG

«Debutanten viser ikke bare at han behersker det tekniske håndverket, men at han og har noe å fortelle, historier som griper rett inn i vår samtid.»
Skjalg Bye, Klassekampen

«Novellene har en sjelden intensitet, det er skildringer som «sitter», - debutanten er forfatter.»
Vilhelm Lund, Samhold

Om Gå under:

«Jonny Berg viser i sin bok nummer to at den gode debuten i 1989 ikke var noe tilfeldig lykketreff. Hver eneste av historiene i årets novellesamling Gå under blir sittende i mellomgulvet lenge etter endt lesing.»
Knut Faldbakken, VG

«Jonny Berg behersker en egen, nøktern språkrytme. Fortellerperspektivet veksler uanstrengt mellom 1. og 3. person, og språket er hele tiden åpnet, konkret og ærlig. Forfatteren overbeviser i sitt litterære prosjekt.»
Sindre Hovdenakk, Aftenposten

«Det heile er tvers igjennom ærleg og ekte, tvers igjennom truverdig, og dei beste tekstene er tvers igjennom perler av novellekunst.»
Oddmund Hagen, Dag og Tid

«Svarte noveller som griper dypt.»
Einar O. Riisa, Stavanger Aftenblad

«De tvinger stoffet inn på oss, engasjerer oss, fordi de er så velskrevne. Tilsynelatende er de enkel, direkte virkelighetsskildring, men på udefinerbar vis føyer de enkle ordene, setningene, situasjonsglimtene, seg sammen til suggestive små kunstverk, som vi lever videre med en stund.»
Eiliv Eide, Bergens Tidende

«Jonny Berg er en stor forteller, og novellen «Lysskue» er en av de beste norske novellene jeg noensinne har lest.»
Levi Henriksen, Glåmdalen