En uskyldig tid

Roman

Flommen ble Jonny Halbergs store litterære gjennombrudd. Boken fikk da også en rekke litterære utmerkelser, deriblant Kritikerprisen. Så det er klart at forventningene er store når han nå er tilbake med ny roman.

I En uskyldig tid forteller Jonny Halberg om et skrantende kjærlighetsforhold, som starter i Moss og som ender i en vill odyssé gjennom Sentral-Europa og møte med østeuropeisk mafia og terrororganisasjoner.

Om En uskyldig tid

«Denne boken er en sann svir fra begynnelse til slutt. En fortellerglede så stor og et komplott så velturnert og med en slik episk kraft at leseren kjenner energien krible og den språklige nerven invadere kropp og sinn. Som hos Kjell Askildsen og Dag Solstad er også Jonny Halbergs litterære agenda et forsøk på å beskrive og avdekke en flik av vår tids mentale landskap. Og det med et forsøk som beviser at han har skrevet seg helt opp i den øverste eliten blant norske og nordiske forfattere.»
Stein Roll, Adresseavisen

«Lik filmene til David Lynch, må leseren flagre usikkert mellom å forstå elementer som flertydige eller nonsens. Og siden fortellingen i dette romanuniverset fremstår som like forkrøplet som personene som befolker det, er det ikke selve historien som gjør den leseverdig. Den blir interessant i kraft av at leseren under lesningen tvinges inn i en tilstand, der man på ubehagelig vis erfarer hvordan sammenheng og orden «glipper».»
Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

«Til sammen blir En uskyldig tid det ultimate moderne eventyr. Den kriplende følelsen av å være med på et opprør, å være med to menn som ikke lenger finner seg i sin egen tilværelse. Det finnes ingen ting å protestere mot lenger, så forfallet blir en protest i seg selv. Jakobsen kunne aldri spilt i en Tarantino-film, for han er bedre til å ta i mot juling enn å jule, men i en Halberg-bok er han en gjenkjennelig karakter som jeg bare vil lese mer om.»
Tonje T. Larsen, Universitas