Beundrerens tålmodighet

Roman

Beundrerens tålmodighet er en roman der Terje Holtet Larsen lar romanens hovedperson og forteller med minutiøs nøyaktighet setter søkelyset på dagens samfunns normer, moral og politikk. Men hva er det som driver fortelleren? Hvilke motiver ligger bak hans ønske om å vise samfunnet slik det egentlig er, bak alle frasene om likhet og menneskeverd. I denne romanen er ingen handlinger motivert etter normer vi som lesere ønsker. Beundrerens tålmodighet er ubehagelig lesning. Ubehagelig fordi den utfordrer leserens moral og fordi den verken gir oss enkle spørsmål eller enkle svar.

Om Beundrerens tålmodighet

«Med sitt fascinerende tidløse miljø og den stigende uhyggefølelsen, kan Beundrerens tålmodighet forklares som en forunderlig miks av Roald Dahl, Faulkner og Proust. Og den fortjener en lesning i små porsjoner, slik at Holtet Larsens stilistiske finesser, eminente betraktninger, kunnskap om menneskesinnets psykologi og rike undertekst kommer til sin rett. Dette er nemlig ikke bare en lang roman, kvantitetsmessig - det er også en stor roman, kvalitetsmessig.»
Cecilie Winger, Fædrelandsvennen

«Det er sterkt å lese Terje Holtet Larsens nye roman Beundrerens tålmodighet. Sterkt, fordi den historien om et menneskesinn som fortelles ikke er lystig lesning, men sterk også fordi det formidles på en så innsiktsfull måte. Terje Holtet Larsen har siden debuten med Sønnen i 1991 vært en av de mest spennende forfatterne her i landet, både fordi han fører et språk og har en stil som fornyer romanen, men også fordi han har en helt sjelden evne til å sette seg inn i og formidle de til daglig skjulte sider av menneskesinnet.»
Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

«Det skjer ikke stort i Terje Holtet Larsens siste roman, og likevel byr Beundrerens tålmodighet på en av høstens nagende spenningsmettede leseropplevelser. Stillferdig, men ubønnhørlig trekker bokens høyst upålitelige forteller leseren inn i sitt forstyrrede univers. Og når man først blir fanget, trollbindes man i en slik grad at boken blir umulig å legge fra seg. Beundrerens tålmodighet er psykologisk spenningslitteratur på sitt aller beste.»
Tone Velldal, Morgenbladet

«Gå til romanen og bli vis - på menneskekunnskap!»
Eigil Steinsfjord, Vårt Land