Fra et mislykket forsvinningsnummer

Fortellinger

Terje Holtet Larsen gir i år ut en samling fortellinger under tittelen Fra et mislykket forsvinningsnummer. At Terje Holtet Larsen kan skrive mesterlige noveller, har han tidligere vist blant annet i samlingen Variasjoner. Men det er ikke noveller han er ute etter denne gangen, det er fortellingen som en åpen struktur, hvor Holtet Larsen tillater seg det aller meste. Som i sin roman fra i fjor, Peer Gynt-versjonen, tøyer han grensene for hva vi forstår med fiksjon og fakta, samtidig som han bruker sitt eget liv som klangbunn. Det er en spennende legering han lager i disse fortellingene, og det er en dypt personlig bok.

Om Fra et mislykket forsvinningsnummer

«Hver gang jeg leser Terje Holtet Larsen blir jeg så fysisk oppmerksom på hva god skrift er at jeg blir yr av glede over å kunne lese. Han har en forunderlig, vidunderlig evne til å forme virkeligheter gjennom sitt språk og sin uetterliknbare tone.»
Knut Olav Åmås, Dagbladet

«Dirrende. Hva er jeg? Hva er litteratur? Store spørsmål i en slank bok, som absolutt er blant bokhøstens mest interessante.»
Christian Kjelstrup, Aftenposten

«Livsletthet og dødsalvor kjemper side om side i Terje Holtet Larsens noveller, jeg blir ikke lett ferdig med dem. De skrur tendensen til selvbiografisk skriving i norsk samtidslitteratur til et smertepunkt og kvalitetsnivå få andre forfattere kommer i nærheten av.»
Tom Egil Hverven, NRK P2

«Liksom Montaignes essays kan Terje Holtet Larsens fortellinger være kloke og pillemariske, gripende og salte i samme pust.»
Mia Berner, Morgenbladet

«Dette er litterært perlefiske»
Eirik Lodén, Stavanger Aftenblad

«Det er glitrende tekster forfatteren gir oss»
Anne Schäffer, Bergens Tidende

«Bergens-baserte Terje Holtet Larsen er en av Norges mest fascinerende forfattere. Han har en nærkontakt med språket som gjør bøkene hans til storartede leseopplevelser»
Bjørn Tore Brøske, Bergensavisen

«Fortellingene blir en syntese av fakta og fiksjon, uten klebrig selvsentrering, og med en indre utprøvende kraft som imponerer.»
Kjell Eriksson, Sarpsborg Arbeiderblad

«Morsomt og dypt alvorlig»
Vårt Land

«Terje Holtet Larsen fletter fakta og fiksjon sammen til en vakker vev i boken Fra et mislykket forsvinningsnummer. Skjønt, hva vet vi egentlig om sannhet og løgn? Alt vi kan vite er at dette er god og alvorlig litteratur.»
Henning Karlbom, Moss Avis