Variasjoner

Noveller

Alle menneskene i Terje Holtet Larsens noveller befinner seg enten konkret, mentalt eller emosjonelt i en oppbruddsprosess. Avstanden mellom menneskene er blitt uoverkommelig, og tittelen Variasjoner dekker både de varierende stadiene i denne prosessen og de varierende innfallsvinklene som benyttes for å belyse problemkomplekset.

I tillegg til den tematiske sammenkoblingen av novellene, knytter også Holtet Larsen tekstene historiemessig sammen ved å la personer, relasjoner og problemstillinger gå igjen, og på den måten får samlingen et tilleggsaspekt hvor innhold og tema både blir tydeligere og mer komplekst.

Om Variasjoner

«Med Variasjoner markerer Terje Holtet Larsen seg som en av de absolutt mest interessante stemmer i det norske litterære landskap for tiden.»
Elin Brodin, Aftenposten

«Seks noveller i stram, fortettet, stilsikker og uforutsigbar åpning. Terje Holtet Larsen skildrer mennesker dømt til å leve i sine konflikter.»
Per Kristian Olsen, Dagbladet

«Alle språk er vanskelige, alle litterære sjangre er vanskelige. Vanskeligere er det ikke. Men noen skriver bedre noveller enn andre, og Terje Holtet Larsen er en av dem som snart fortjener å få sitte ved samme kafébord som en Kjell Askildsen og en Øystein Lønn.»
Mikael Godø, Morgenbladet

«De river en ganske nådeløst med inn i allmennmenneskelige problemer, og det er aldeles ikke sikkert at man sitter uskadet tilbake.»
Kjell Olaf Jensen, Arbeiderbladet

«Og alle novellene er gode historier. Sånne som leseren blar videre i for å finne ut hvordan det vil gå til slutt. Og inni fiksjonen fortelles det historier. Kinesisk-eske-prinsipp for å komme til kjernen. Det er kloke noveller. Det er sterke insisterende noveller.»
Gard Erik Sandbakken, Klassekampen

«Formfullendte noveller.»
Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

«Variasjoner er Terje Holtet Larsens fjerde bok. Med den bekrefter han sin stilling som en av de mest spennende yngre forfattere vi har.»
Line Baugstø, Kvinner og Klær

«Variasjoner er en stram, fortettet og stilsikker bok om mennesker i sine konflikter, og som bekrefter at forfatteren har det lille ekstra som gjør ham til en mester.»
T. Ramstad, Avisa Trondheim