Fall fra liten høyde

Kortprosa

Da Bjørn Skogmo debuterte i 1999 med kortprosasamlingen Han byttet meg bort med en Studebaker, kalte Morgenbladets anmelder den «en perle av en bok.» Neste samling Under holdning kalte Dagsavisen «en frekk jævel av en bok. En selvbevisst og intelligent liten tekstsamling.»

Nå er Bjørn Skogmo tilbake med samlingen Fall fra liten høyde, og igjen er det det skakke tekstutsnittet han dyrker fram. Disse tekstene er nærmest en demonstrasjon av hva en korttekst kan være. De er frekke, overraskende og morsomme.

Om Fall fra liten høyde

«Bjørn Skogmo gir oss litterære fall fra små høyder i form av kortprosa full av fantastiske tankesprang, forvillende assosiasjoner og en ubetalelig humor.»
Arne Hugo Stølan, VG

«De som har lest og likt Skogmos tidligere bøker, får nå mer av samme kaliber: knappe, effektive, presist formulerte fortellinger»
Mariann Enge, Aftenposten

«Innimellom glimrer han virkelig i det klassisk aforistiske uttrykk: «En kan dø av for lite og for mye kjærlighet, derfor ble konversasjonen oppfunnet.» Denne setningen er så fullkommen at den lyder som et sitat.»
Eirik Loden, Stavanger Aftenblad

«Kort og svært godt. Prosa med trykk og presisjon. Bjørn Skogmos prosatekster framstår med freidig snert, absurd humor og tydelige poetiske kvaliteter.»
Sindre Ekrheim, Bergens Tidende

«Det konsentrerte prosaformatet har etter hvert blitt et kjennetegn ved Skogmos diktning. Ved å forkorte uttrykket etter omstendighetene greier han på sitt beste å tilføre språket et eget lynne; en slags humørsyke med smittende sjarm og dirrende undertekst.»
Ole Andreas Sandberg, Hamar Arbeiderblad