Nattens joker

Roman

I Nattens joker henter J.F. Johnson Tandberg stoff fra et miljø de færreste av oss kjenner til. Det er storbyens mørkeste nattsider som er scenen for denne romanen.

Romanens hovedperson Martin Lorentzen går gradene fra gigolo til narkotikalanger under livsmottoet «En kan begynne med alt bare en kjenner reglene». Men reglene skal vise seg å være hardere enn Martin Lorentzen har muligheter for å fatte.

Det er et broket persongalleri Johnson Tandberg presenterer i sin roman. Her er det horer, halliker, pushere, reklamekonsulenter og advokater, og ikke minst jet-set laget, som hakker i stykker dolokkene på byens kafeer når de gjør i stand kokainen. Alle er på jakt etter lykken i form av sex og dop. Nattens joker er en roman fra gateplan, der alt kan kjøpes og alt er til salgs og et menneskeliv ikke er særlig mye verdt.

Om Nattens joker

«Den som har mage til å overvære en ekte litterær gjørmebryting, kloakkbryting er forresten mer presist, bør få med seg denne boken. Den er en velskrevet sjokkreportasje fra en nattsvart verden de fleste av oss aldri får se - og takk for det.»
Tinic Talén, VG

«Forfatteren dynger på med scener som kunne vært hentet fra de råeste partiene av en Hieronymus Bosch-visjon av helvete. Boka er skremmende troverdig.»
Fredrik Wandrup, Dagbladet

«Det er satt en ny standard for norske romaner som oppsøker virkeligheten for å filtrere fram tekst. Denne romanen bør leses.»
Gard Erik Sandbakken, Klassekampen

«Anbefales!»
Stein Roll, Adresseavisen

«Som guide til helvetes forgård er Johnson Tandberg profesjonell til fingerspissene, for ikke å si sprøytespissene.»
Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende

«Virkelighetsnær troverdighet gir boka en udiskutabel nerve. Når Frank Tandberg viser seg å være en ytterst velskrivende debutant, er det duket for en litterær sensasjon.»
Erling Gjelsvik, Bergensavisen

«Romanen er en kvalmende opplevelse som likevel fascinerer fordi den er fordømt godt skrevet og med større innsikt i dette miljøet enn de fleste.»
T. Ramstad, Avisa Trondheim