Slik vil jeg måle opp verden

Dikt

Årets diktdebutant på Kolon heter Thomas Marco Blatt, og han gir ut diktsamlingen Slik vil jeg måle opp verden. Og det er akkurat det han gjør i denne samlingen. Han skriver lange retoriske dikt med referanser til historie, litteratur og arkitektur, og han tar oss med på reise til Sentral-Europa, Hellas, Japan og Kina. Til tross for sin unge alder, er Thomas Marco Blatt en moden og reflektert poet. Det er en autoritet og et alvor i denne samlingen som er sjelden i lyrikken i dag.

Thomas Marco Blatt mottok Tarjei Vesaas' debutantpris for denne boka.

Om Slik vil jeg måle opp verden

«Sterk poesidebutant.
Thomas Marco Blatt har ganske enkelt funnet et toneleie som tillater ham å tenke smått og stort samtidig.»
Ingunn Økland, Aftenposten

[score] «Poetisk sjarmoffensiv. Poesidebutanten Thomas Marco Blatt imponerer med rik og utvungen språkføring og en egenrådig vilje til å måle opp verden etter sitt eget hode.»
Arne Hugo Stølan, VG

«Poeten har ei fin evne til å få dei ulike elementa til å gli saman og over i kvarandre for på denne måten å skape fruktbare overføringar av språk, og overtyde oss om at alt i dette diktuniverset heng saman.»
Helge Torvund, Dagbladet

«Thomas Marco Blatt har kanskje skrevet høstens beste diktsamling.»
Kjetil Røed, Morgenbladet

«Sjeldent vakre dikt om lengselen etter et «vi».»
Tom Egil Hverven, Klassekampen

«Solid debut fra ung poet.»
Alf Kjetil Walgermo, Vårt Land

«I det hele tatt en fascinerende sammensatt diktsamling, av en forfatter med et uovertruffent godt blikk, og en særlig evne til å veksle mellom de store og små tingene i livet, mellom makro- og mikronivået, mellom svensk naivisme og norsk kulde, mellom stålkonstruksjoner og bløte hjerter, mellom deg og meg.»
Sunnmørsposten