Lange dager

Dikt

Per Jonassen debuterte med Nattlamper i 1998 og har med sine fire diktsamlinger plassert seg i fremste rekke av våre lyrikere. Han er på alle måter en engasjert lyriker, og henter sine temaer fra arbeidsliv og hverdag.

Lange dager har et mørkt anslag, men her finnes det også gnister av humor og ikke minst et skrått blikk på det nyrike Norge. Det er en diktsamling full av underfundigheter, humor, kunnskap og vidd.

Om Lange dager

«Jonassen er de stille detonasjonenes poet. Det er spennende å se hvordan hans små linjer og assosiative tråder leder mot en slutt som plutselig sprenger alle forventninger og åpner for ny og mer omfattende innsikt. Dette er i bokstavelig forstand henrivende poesi.»
Arne Hugo Stølan, VG

«Vel skriver Jonassen enkle og folkelige dikt, der perspektivet er lavt, solidarisk og åpent, men det utelukker ikke at diktene kan være intellektuelt utfordrende. Jonassens dikt har en konfronterende, klar og rasjonell stil - som setter leseren til veggs. Hardheten forhindrer ikke at diktene skriver frem både vare og skjøre bilder.»
Sindre Ekrheim, Bergens Tidende

[score] «Dette er noe av det friskeste jeg har lest på lenge.»
Anette Torjusen, Fredriksstad Blad

«Lat oss òg ta med ein som får altfor lite merksemd, ein med ei særeiga røyst ein stad mellom det beste av Hans Børli og Bjørn Aamodt og noko anna, nemleg Per Jonassen med Lange dager.
Med dei skarpskorne tekstane sine går han utanpå langt dei fleste andre poetane som også er opptekne av det kvardagslege, av sorgene i kvardagen og dei røynlege tinga vi omgjev oss med.»
Ole Karlsen, Dag og Tid