Omslaget til Petroleum og forvirring

Stort omslag

Innbundet

Petroleum og forvirring

Dikt

Per Jonassen debuterte med diktsamlingen Nattlamper i 1998, en diktsamling som fikk en svært fin mottakelse: gjennomført og kresen debutsamling, skrev Aftenposten, et kraftig, men også følsomt poetisk språk, skrev Dagbladet. I år er Per Jonassen tilbake med en ny samling som han har kalt Petroleum og forvirring.

Per Jonassen er en lyriker som har noe på hjertet. Diktene hans er små fortellinger om arbeidsliv, kjærlighet, sorg og smerte. Han er en dikter med engasjement og sosial bevissthet og dermed en sjelden vare i det skrivende Norge i dag.

Om Petroleum og forvirring

«Det er dikt som viser tilbake til benhårde realiteter, armod og nederlag i livet, opprør også, i våre dager noe så sjeldent som utfall mot den fjerne kapitalmakt som styrer også en sailors liv. Men diktene viser også - og det er her Jonassen blir spennende og litterært farlig - til en mer kompleks bundethet.»
Knut Ødegård, Aftenposten

«Årets samling understreker Jonassens posisjon som en glimrende lyriker, og som står i skarp kontrast til årets mengder flinke stiløvelser og analytisk ordkløyveri. Jonassen skriver helt uten ironi, men er morsom, poengtert og skarp. Det er sårt og vakkert, og ikke minst, det er troverdig.»
Maria Kielland Krag, Fædrelandsvennen