Omslaget til Omriss

Stort omslag

Pocket

Omriss

Dikt

Diktsamlingen Omriss må regnes som Jón Sveinbjørn Jónssons andre debut som lyriker. Det har gått tolv år siden forrige bok Tema fra en tenkt western.

Om Omriss

«Ja, det er dette diktene handler om: Livet og døden i all sin alminnelighet. Og disse bastardene av noen sonetter funker. Som bare det! Jónsson maner ikke fram sorgens svarte sol sol i sine dikt. Han bagatelliserer heller ikke. Med sitt tingvendte språk viser han oss sårhetens omriss, hverdagens vedvarenhet bak graven.»
Jan Jakob Tønseth, Dagbladet

«Kanskje er det nettopp koblingen mellom et hverdagslig, men nesten fortapt sted og en grunnleggende sørgende og tung jeg-figur som gjør Omriss til en fengslende bok.»
Ingunn Økland, Aftenposten

«Det er rett og slett fordi han skriver dikt som beveger og berører, fordi hans vendinger er overraskende, og treffende og fordi de er kommet til verden i en aura av undring og blåtoner.»
Fartein Horgar, Adresseavisen

«Det er en reflektert lyriker vi møter i denne boken. Den har en sikker stemme som insisterer på sin egen berettigelse, og den har en gjennomført komposisjon. Det er en naken og ærlig bok. Og en veldig god bok.»
Hilde Bøyum, Bergens Tidende

«En på mange måter ny Jón Sveinbjørn Jónsson møter leseren i denne samlingen. Lite er tilbake av den spontane og friske beatpoeten, istedet har vi fått en tenkende, avbalansert dikter. Men det nye produktet fra lyriker Jónsson innholder etter mitt syn mange av hans aller beste dikt.»
Rolf Langstrøm, Fædrelandsvennen

«I det heile er Omriss ei flott bok, ei bok som er prega av ein forfattar som både veit å gje seg sjølv eit intressant program, og som veit å setja dette programmet ut i livet.»
Hadle Oftedal Andersen, Dag og Tid