En norsk tragedie

Roman

Håkon Sundin, tidligere kaptein i Luftforsvaret, er sporløst forsvunnet, og huset hans står i flammer. Forsvinningen setter i gang en serie hendelser hos lokalbefolkningen, og særlig hos Mattis Grini, Håkons nabo og forhenværende bestevenn. Etter hvert rulles bygdas historie opp gjennom skildringen av stedets tre store familier samt diverse løsarbeidere, en og annen byoriginal og bygdas politimann. Her er grådighet, nabotvister og slåsskamper, kjærlighet, utroskap, svindel og helt vanlig menneskelighet i skjønn forening.

Jonny Halberg skildrer folk og liv med troverdighet og letthet, og er tilbake som stor forteller, psykolog og underholder. En norsk tragedie er en samtidsdiagnose, fortalt med innsikt og overskudd.

Om En norsk tragedie

«Trenger jeg si at dette er strålende litteratur?»
Leif Ekle, NRK P2, Kulturnytt

«Jonny Halberg fillerister det norske bygdedyret så det spruter i denne mørke men muntre romanen om galskap, ondskap, faenskap og utroskap på landet.»
Sindre Hovdenakk, VG

«Jonny Halberg blandar komedie, tragedie, skrøne, thriller, bygdebokstil og realisme. Ut kjem glitrande samtidslitteratur.»
Ingvild Bræin, Dag og Tid

«Å ta plass i setningene hans er som å sette seg inn i en bil med en virkelig stor motor, det føles potent og betryggende på samme tid.»
Trygve Riiser Gundersen, Dagbladet

«Et overbevisende kunstverk. Jonny Halberg tar språket med på fest i En norsk tragedie
Trond Haugen, Dagsavisen

«Jonny Halbergs siste bok er både gåtefull og underholdende.»
Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

«Halberg på sitt aller beste.»
Eva Nyhaug, Moss Avis

«Eks-fåbergingen Jonny Halberg har et fantastisk grep om å skildre norske bygdesamfunns mer dystre baksider.»
Asbjørn Ringen, Gudbrandsdølen Dagningen

«Jonny Hallberg bretter ut bygde-Norge i denne underfundige boka. Den er sprakende fornøyelig, skrevet med en burlesk penn og med overraskende vinklinger.»
Kjell Moe, Kulturspeilet

«Grådighet og nabofeider, nevekamp og drukkenskap, kjærlighet og utroskap, svindel, løgn og faenskap, all verdens urgamle menneskelige laster og tilbøyeligheter, er i fri utfoldelse i den begavede fortelleren Halbergs skittenrealistiske kraftprosa».
Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad