I de brente restene av alt du har lovet meg

Dikt

I de brente restene av alt du har lovet meg er Nils Chr. Moe-Repstads femte lyrikksamling. Moe-Repstad er en intellektuell lyriker, og i årets diktsamling finner man åpne og skjulte referanser til den moderne verdenslitteraturen og dikt om kunsten å skrive. Det er de store temaene i livet disse diktene kretser om. 

Nils Chr. Moe-Repstad er en lyriker med stor tyngde og emosjonell dybde, og hans siste diktsamling viser et høyt refleksjonsnivå.

Om I de brente restene av alt du har lovet meg

[score]  «Ny sterk diktsamling fra en poetisk desperado. Nils Chr. Moe-Repstad fullfører med årets samling en imponerende og mangetydig trilogi.»
Arne Hugo Stølan, VG

«Kanskje er det den fine balansegangen mellom to mørke utganger, der den ene har en produktiv styrke der den andre har en destruktiv svakhet, som gjør Nils Chr. Moe-Repstads «I de brente restene av alt du har lovet» meg til en så egenartet leseropplevelse.»
Trond Haugen, Dagsavisen 

«Historikeren er, som Friedrich Schlegel har sagt, en slags omvendt profet. Det samme gjelder vel også den historisk bevisste poet? Omvendt profet behøver man imidlertid neppe være for å konstatere at Moe-Repstad i sine senere utgivelser har vokst til et betydelig format, og denne gangen rykker han opp i de øvre sjikt av yngre poeter her til lands.»
Eirik Lodén, Stavanger Aftenblad

«Nils Chr. Moe-Repstads lyriske kunnen bør sette standard for poesilauget i en dramatisk tid som vår.»
Freddy Fjellheim, Klassekampen

«En uvanlig sterk diktsamling. Billedrik, og sterk diktsamling som knytter seg an mot en mystisk tradisjon.»
Fartein Horgar, Adresseavisen

[score] «Det er ikke vanskelig å peke på fantastiske konstruksjoner i disse tekstene. Sjelden leser man noe som er mer gjennomarbeidet.»
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

«Det slående er Moe-Repstads konkrete, presise språk. Han går ingen omveier, formuleringene er korte og kontante, og de slipper ikke så lett. I den presise teksten skapes det rom som gjør at man kan bli i diktene en stund.»
Karen Frøsland Nystøyl, Vårt Land

«Sterke og politiske dikt.»
Gro Byrkjeland, Bergens Tidende