Dikt

Nils Chr. Moe-Repstad skriver sterke eksistensielle dikt i en kort og billedmettet form. Her finner en dikt med åpne og skjulte referanser til den moderne verdenslitteraturen, kjærlighetsdikt og metadikt. Moe-Repstad viser i denne samlingen at han tross sine unge år allerede er en moden lyriker som har funnet sitt personlige og originale uttrykk.

Visst kan en si at Nils Chr. Moe-Repstad legger lista høyt, og visst er det de store temaene i livet disse diktene kretser om, men billedbruken er slående og diktene har en egen skjørhet og tyngde som en ellers sjelden finner.

Om Nå

«Vanskelige dikt fra talentfull debutant.»
Ingunn Økland, Aftenposten

«Skarp våkenhet og dempet drama i en bok som aldri går feil.»
Kurt G. Sweeney, Morgenbladet

«Moe-Repstad har den helt vesentlige kvaliteten for poeten. Evnen til å skrive korte, kontante formuleringer som planter seg i den som leser. De små og estetiske avrundede brokkene som gjør poesien til et godt sted å være.»
Tore Renberg, Stavanger Aftenblad

«Det er ingen enkel bok Nils Christian Moe-Repstad debuterer med, den er slett ikke lett å skjønne. Men den er både gjennomarbeidet, moden og sikker, og den innvarsler noe nytt i den sørlandske poesi, også i forhold til Erling Kittelsen og Paal Helge Haugen.»
Gunvald Opstad, Fædrelandsvennen