Undergangssanger

Dikt

Undergangssanger er Nils Chr. Moe-Repstads fjerde diktsamling. 

Moe-Repstad skriver sterke eksistensielle dikt i kort og billedmettet form, og det er de store temaene i livet disse diktene tar opp. Som tittelen skulle gi et bud om, er det en mørkere tone i diktene denne gangen. Mørkt og vakkert.

Om Undergangssanger

«Moe-Repstads korthugde og pregnante diktlinjer gjør inntrykk. De vitner om en kompromissløs poet som aldri lefler med leseren i formidlingen av en livsopplevelse preget av desperasjon, uendelighetens motsigelser, dødsbevissthet og lengsel etter oppvåkning. Den burde være aktuell for mange.»
Arne Hugo Stølan, VG

«Det går tre år mellom hver gang Nils Chr. Moe-Repstad publiserer en ny diktsamling, og det dreier seg om alltid om tynne bøker med kresen poesi.»
Ingunn Økland, Aftenposten

«Med 36 usedvanlig formsikre, direkte og visuelle dikt med sterkt eksistensialistisk innhold, betar han leseren fra første side.»
Gunnar-Inge Lyngroth, Agderposten

«I Undergangssanger møter vi en dikter som verken snubler i ordene eller drukner i sine egne bilder. Språket er effektivt og klisjéfritt, bildene pregnante og ofte overraskende. Som estetisk prosjekt er dette dikt for den kresne.»
Oddbjørn Johannessen, Fædrelandsvennen

«Når Nils Chr. Moe-Repstad utgir sin fjerde samling under tittelen Undergangssanger er det grunn til å lese med ekstra vaktsomhet. Moe-Repstad behersker et høyt refleksjonsnivå, og han er ikke ukjent med profeti-sjangerens krav. Denne utgivelsen har etter mitt skjønn stor tyngde og emosjonell dybde. Med disse mørke diktene utfordrer den elegante poeten selve det å skrive dikt, om enn på forsiktig vis rent formelt.»
Freddy Fjellheim, Fredriksstad Blad

«Hans siste bok heiter Undergangssanger og høyrer til blant dei mindre omtala frå i fjor. Det er synd, for etter mi meining er dette ei mørk, vakker og rasande bok, ein type kritisk song som vår tid treng meir enn nokon annan engasjert litteratur.»
Eirik Vassenden, Norsk Litterær Årbok