Bakgård

Roman

Bakgård er historien om Andreas Aakerlied som knapt tjue år gammel legger ut på sitt livs reise. Han har satt seg fore å reise med tog, buss, kamel eller hva som måtte dukke opp tvers gjennom Sahara for å besøke sin kjæreste i Burkina Faso. Andreas Aakerlied lever etter slagordet «å reise er som å drømme med øynene åpne». Det skal vise seg at reisen byr på flere utfordringer enn hovedpersonen hadde forutsett og han ser ut til å strande i Tanger hos gjengen av halvkunstnere og eksentrikere i kretsen rundt forfatteren Paul Bowles.

Om Bakgård

«Behn viser utover boken et sjarmerende grep om sin tekst når han glimter til med kortfattede, likevel saftige skildringer av de mest bisarre situasjoner. Enkelte scener er rett og slett uforglemmelige.»
May Grethe Lerum, VG

«Ari Behn skriver godt og håndterer språket med stødig og kontrollerende hånd.»
Svein Johs Ottosen, Aftenposten

«Ari Behn er en drivende god forteller. Med skarp observasjonsevne skildrer han medinaer og kabasher og et Tanger så luktene, støyen og sollyset nærmest driver forbi neseborene. Vi stifter bekjentskap med de dekadente rester av den gang Tanger var en vestlig metropol og boltreplass for frilynte, vi er tilstede på fester som romanfiguren selv beskriver som «selskap jeg ikke trodde fantes på denne siden av verdenskrigen». Behns ordrike stil kler stoffet, setningsoppbyggingen er elegant, dialogen til tider av ypperste kvalitet.»
Vibeke Johnsen, TV2

«Fremragende norsk roman om en ukendt ung mand.» 
Jon Helt Haarder, Jyllandsposten

«Bakgård, på en og samme tid en dannelsesroman og en dagbok om en forsinket reise, er en liten perle, skrevet med en lett svovelholdig humor om et ganske tabubelagt emne («sex-turismen»).»
Jean-Claude Perrier, Livres Hebdo

«Med sin skarpe penn tegner Ari Behn et Tanger som ligner på alt annet enn en katalog fra et reisebyrå!»
Alexandre Fillon, Lire