1983

Roman

Robert Isaksen har vokst opp i en militærleir i utkanten av en norsk småby. 18 år gammel er han i stadige kamper med offisersfaren Isak. Det er snart ett år siden moren døde. Robert skjønner at det må skje gjennomgripende forandringer hvis han skal nå målet han har satt seg: Han vil bli forfatter. Etter et hamskifte som gjør ham til småbyens første postpunker, sørger han for få å smake den lokale janteloven. En annen utfordring er hans begrensede erfaring med det annet kjønn, noe som skal bøtes på i løpet av kort tid. Robert lengter etter å flytte til et vennekollektiv i Oslo, han drømmer om å henge med forfattere og rockere, kjøpe bøker på Tronsmo og drikke øl fra høye glass på Café Sjakk Matt. Veien dit blir lengre og mer ufremkommelig enn han kan forestille seg.

1983 er en roman om opprør, løsrivelse og ufrivillig kjærlighet, om modning, umodenhet og store drømmer.

Om 1983

«1983 er til tider en hjerteskjærende fortelling om et litt forknytt kunstnersinn i en forvirrende tid, der opprørerne endte opp med å bli en del av jappetiden de ikke så komme.»
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

«Underholdende fortalt om en ung mann i boots, sminke og frakk med et rehabilitert blikk på 80-tallet, synthens tiår.»
Stein Roll, Adresseavisen

«Jonny Halberg skriver tett og godt om mennesker som ikke er helt som alle andre, litt i utkanten av det allment aksepterte.»
Asbjørn Ringen, GD

«1983 fremstår som en troverdig, velskrevet og ærlig roman evigaktuelle temaer - satt i en 80-tallsramme.»
Pål Andreassen, Moss Avis

«Halberg lykkes godt i å skildre usikkerheten man bærer på som ung voksen. ... boken er både fornøyelig og til tider sår.»
Tuva Ottesen, Riss