Fortellinger

Fortellinger

Fortellinger består av tre fortellinger som kretser rundt reisen, historien og det autentiske. Alle tre er holdt i en stram og konsekvent og like fullt personlig stil som åpner for en humor preget av mild oppriktighet. Blant bakteppene finner vi en ridetur i Giza vinteren 1992 og et opphold i en frysecontainer på Færøyene sommeren 1989. Hendelsene i boken fremstår snart som selvopplevde, snart som altfor fantasifulle til ikke å være det.

Om Fortellinger

[score]«Finn Iunker har på glitrende vis klart å vise sin samtid dets tidvis grelle speilbilde, og formidlet det hele med dybde og innsikt i en grad man sjelden ser.»
Bernhard Ellefsen, Fredriksstad Blad

[score]«Praktfull tragikomikk»
Arne Hugo Stølan, VG

«Litterær åpenbaring av et unikt talent»
Cathrine Krøger, Dagbladet

«Finn Iunker er kanskje den mest intelligente norske prosaforfatter noensinne, også moralsk. Han er neppe bedre enn Ibsen, Hamsun, Solstad – kanskje ikke så mye dårligere heller – men mer intelligent. Også moralsk, hvilket er forbløffende. For et kick å lese ham!»
Arve Kleiva, audiatur.no

«det er kanskje de morsomste novellene jeg har lest, særlig den første, hvor de sløyer fisk på Færøyene (?) og noen kaster en TV ut av et vindu – det er Litteratur!»
Arne Borge, BLA