Tiger i hagen

Fortellinger

Tiger i hagen inneholder 11 fortellinger som skildrer vold og død, livet i offentligheten og journalister i krig, et tv-team som møter yakuzaen i Japan, en mannlig asylsøker på rømmen sammen med et av ofrene fra Utøya, ungdommelig forelskelse i Amerika, ensomhet og tap av kjærlighet.

Årets tekster er presise beskrivelser av menneskers liv og skjebne; de er vendt mot verden, og skrivemåten representerer en markant utvikling i Behns forfatterskap.

Om Tiger i hagen

[score]«Forbilledlig novellekunst
[...]
Strenge, desillusjonerte og eksistenstunge fortellinger.»
Cathrine Krøger, Dagbladet

[score]«Fortettede, presise fortellinger om ulike liv og skjebner, med undertone av tap og død.»
Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

«Det er som kortprosaforfatter han viser sitt talent som kunstner.»
Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

«Ari Behn er best på korte tekster, og i novellesamlingen Tiger i hagen glimter han på ny til.»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Elleve fortellinger på nittien sider, flere av dem ypperlig novellekunst. Personen Ari Behn får tidvis pepper, men som novellist er han en av våre mest spennende.»
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

«Resten av Tiger i hagen tar nemlig for seg de såkalt store spørsmålene, og i sin allmenngyldighet treffer den bredt på en måte som er både folkelig og sjarmerende.»
Nina Håland, Natt og dag

«Den fortetta stemninga, dei kjappe sceneskifta og dei knappe, kontante og fleirtydige replikkvekslingane held heile vegen den kvaliteten ein utanforståande lesar vil plukke med seg, for Ari Behn er ein god observatør i mange samanhengar.»
Oddmund Hagen, Dag og Tid

«Boken er fengende og prosaen er sterk og sjokkerende. Selv boken er sterk og trist, er det en sterkt anbefalt kortprosa.»
Simen Ingemundsen, Boktimmy

«Her er alt unødvendig kuttet vekk, noe som gjør at novellene har en 'rett på sak følelse', som røsker deg godt i sjelen. Enten du er vant med å lese novellesamlinger eller ikke, dette er en flott liten bok jeg gjerne anbefaler videre!» 
Tine Sundal, Tines blogg