Tiden er ilden vi brenner i

Camilla og datteren Emma ferierer på Algarvekysten i Portugal og prøver å gli inn blant turistene. Datteren plages av traumer etter en ulykke og moren sliter med søvnproblemer. Faren og eksmannen Martin blir stadig mer pågående og truer med å komme og hente dem. Selv om de bare vil være i fred, føler Camilla seg mistenkeliggjort, av Martin, av hotellpersonalet og av andre turister. Da en mann plutselig følger etter dem en kveld, forlater de hotellet og reiser videre mens en varslet hetebølge er på vei.

Tiden er ilden vi brenner i er en psykologisk thriller og en følsom fluktroman; en intens historie om kjærlighet, omsorg og trusler fra fortiden.

Om Tiden er ilden vi brenner i

«Med fortetta spenning smeltar Thomas Marco Blatt éin families tragedie saman med dei store trugslane i tida. [...] Blatt har dermed levert ei av dei sterkaste lesaropplevingane i år.»
Merete Røsvik, Klassekampen

«Meisterlig. […] Tiden er ilden vi brenner i er ein usedvanleg velskriven roman som på fleire plan handterer både ytre og indre spenning. […] i toppsjiktet av samtidslitteraturen.»
Oddmund Hagen, Dag og Tid

[score] «Thomas Marco Blatt har skrevet en intens klimathriller om en verden som er gått av hengslene.»
Marius Wulfsberg, Dagbladet

[score] «Elegant psykothriller i freudiansk, økobevisst samtidsramme. [...] Denne knappe, poetisk klingende, følsomme fortellingen er både klokt tenkt og formbevisst utført.»
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

[score] «Glitrende thriller. [...] En sjelden gang blir jeg så grepet av ei bok at jeg bare må lese den ut med en gang. Det var tilfellet med Thomas Marco Blatts siste roman, Tiden er ilden vi brenner i. [...] Hele veien overrasker han på sin elegante måte. [...] Blatt er ikke lenger bare et talent. Han er allerede en forfatter å regne med.»
Rune Fjellvang, Romerikes Blad

«Intensiteten og angsten i Blatts roman står for meg som en slags parabel over samtiden. Boka bearbeider en følelse jeg tror mange sitter med, av at verden er «lettantennelig», både klimamessig og politisk.»
Live Lundh, Vårt Land

«Thomas Marco Blatts virkemidler er få, men effektive. Teksten flyter lett, og uten bruk av store ord røper den stor innsikt i den nedadgående, lammende spiralen som angst og depresjon på lav flamme kan være.»
Fartein Horgar, Adresseavisen

★★★★★☆ «Boken er en spennende, sterk og viktig kommentar til tiden og det politiske klimaet vi lever i.»
Anne Schäffer, Tara

«I all sin uhyggelighet tegner det samtidig et rørende bilde på sorg og morskjærlighet. - Og dette noe allmenne vi alle kan kjenne oss igjen i: Hvordan vi klamrer oss til tiden vi er i, ikke våger gi slipp på det som en gang var, i frykt for at noe eller noen skal forlate oss. [...] Soleklar kandidat til Bokbloggerprisen 2018. Anbefales!»
Eli R. Gjengstø, Ellikkens bokhylle

«Blatt har et nydelig språk og et skarpt blikk inn i menneskets psyke [...].»
Tine Sundal, Tine sin blogg - litteratur, kultur og tur

«Jeg likte å lese denne romanen. Den er vakkert skrevet og forfatteren bygger opp en smygende spenning som blir mer og mer intens.»
Anita Ness, Artemisias verden