Omslaget til Bois

Stort omslag

Heftet

E-bok

Bois

Bois er en samling dikt hvor jeget slynges mellom begjær, ensomhet, kropper og menn, et totalitært diktatur som krever underkastelse og nåde. Språket i Bois er direkte og sårbart, ømt og hardt. Diktene nagler seg fast og forflytter seg kontinuerlig i et forsøk på å unngå tomrommene.

Om Bois

«Bois er ei tett og konsekvent diktbok, med eit energisk språkleg trykk, som freistar å manøvrere i ei verd av kjønn og vald, av tilbakefall og forsøk på å gi opp. [...] Skolsegs stramme debutantdikt er på same tid råe, ømme, enkle og sofistikerte. Dei loddar djupner og overflater i språket idet dikta freistar å finne ut kor grensa mellom vald og kjærleik går i kulturen vår.»
Sindre Ekrheim, Dag og Tid

«Runa Borch Skolseg fornyer vitalismen i sin første diktsamling. [...] Runa Borch Skolseg, som nå debuterer med diktsamlingen Bois, føyer seg ikke inn blant fordums soltilbedere. Men solen er et tydelig motiv også i hennes debutbok, der dikterjeget strever med menn, vold og mørke tanker, med å finne ro og retning. [...] Selv om motivet ikke er entydig, viser Skolsegs bruk av solen at mannen fortsatt er den universelle kraften i verden; motivet åpner opp en strukturell dimensjon i diktene, som ikke er like tydelig i jegets individuelle fortelling. I noen passasjer minner Skolsegs dikt meg om Dagny Juel (1867–1901), som i sin korte levetid publiserte et knippe dikt og skuespill. Også Juel brukte vitalistiske motiver til å skrive om kvinnens posisjon.»
Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet