Omslaget til Eit praktisk menneske

Stort omslag

Innbundet

E-bok

Eit praktisk menneske

Roman

Liv Indrebø vil ha sin eigen plass og vere eit praktisk menneske. Ho kjøper eit avsidesliggande småbruk for å jobbe utandørs og gjere ny nytte av dei gamle husa. På museet strevar ho med å tru på orda ho er tilsett for å produsere. Draumen om kroppsarbeid og nytteverdi er sterkare i ho enn i kjærasten Svein, ein populær fysioterapeut som bur i byggefeltet i Avdalen sentrum. På jonsok kjem amerikanske slektningar av for lengst utvandra nordmenn på besøk, og folk samlar seg på bygdetunet. Bålet brenn. Men er Liv i ferd med å miste klarsynet i sitt inderlege forsøk på å klare seg sjølv?

Eit praktisk menneske er ein fortetta og konsis roman om å ikkje gro att i eit landskap perfekt for konservering. Historia finst på trygg avstand, men kva med livet i praksis? Kan ei kvinne aleine klare å forvandle kaos til orden? Og korleis elske noko ein ikkje treng?

 

Om Eit praktisk menneske

«Det er hovedpersonens tanker og setninger som gjør Kjersti Rorgemoens nye bok verdt å lese.»
Bernhard Ellefsen, Morgenbladet

«Kjersti Rorgemoens prosa forener usedvanlig grundig språkarbeid med et uutgrunnelig blikk på utsiden og innsiden av det norske – landskapet og mentaliteten. [...] Lengselen etter det historisk unike, som bekreftelse på en forestilt identitet, flommer gjennom teksten. Samtidig er fortelleren reflektert nok til å innse at en slik lengsel møter teoretiske og praktiske hindringer, for å si det forsiktig. Særegent for Rorgemoens språk, også i denne romanen, er diskret bruk av fremmedord, rester av årelange studier på høyere nivå. Enkelte partier framstår tunge, med en parodiering av kulturbyråkratisk saksbehandlerspråk som kan minne om Thure Erik Lunds beste romaner. Mer ros kan man knapt gi.»
Tom Egil Hverven, Klassekampen

Nyheter om Eit praktisk menneske