Været og uvirksomheten

Roman

Været og uvirksomheten handler om Ådne.

Ådne er en enkel mann og av og til et medmenneske. Han lever her og nå og er i en alder mellom 42 og 47 år. Ådne tror han kommer fra Oslo, i hvert fall svarer han det hvis noen spør. Ådne har kontakt med vennene Petter og Tor, og sønnen, men som regel er han alene, med seg og sitt, i det været som måtte oppstå fra dag til dag.

Om Været og uvirksomheten

«Jeg får ikke nevne min egen bok av året (Barbar) så jeg framhever denne friske debuten hvor den sinte, skarpe vennen Tor er basert på meg.»
Morten Langeland, Klassekampen - Årets beste bøker 2020

«Enestående»
Helene Larsen, Aspergerinformator

«Disse korte og hverdagslige værrapportene fra Ådnes liv bæres av humor med en åre av vemod i seg. Dette gjør Åsbakk med en til tider rørende sympati. De korte tekstpassasjene står ofte godt for seg selv, som en liten verbal dram man fort får lyst på mer av.»
Peter Mork, Universitas

«Språket er lett, men klokt, og tidvis med en humoristisk vri. Samtidig finnes det en sårhet hos Ådne, en lengsel bort fra ensomheten og inn i en større meningshelhet. […] Formuleringene viker noe fra tradisjonell prosa, og er ikke redd for å virke obskur. Det merkelige preget gjør de korte tekstene fulle av personlighet, uten at karakteren tvinger seg på leseren. Leseren får heller følelsen av å få titte inn i Ådnes liv mens han bare driver med sine ting og tenker sine tanker for seg selv. Ådne har ikke et desperat behov for å bli sett, men vi ser ham likevel. […] Ådnes tilnærming til verden er klok og finurlig på en og samme tid, noe som sørger for humoristiske innslag. Det komiske fremstår ikke som påtatt eller i overkant intendert, men oppstår heller på uventede steder.»
Thula Kopreitan, Subjekt