Vi kom fra Liverpool

Roman

Når Fred O’Brien blir alvorlig sjuk, rammer det hele familien. Sønnen Joe, som drømmer om å bli fotballproff, blir nødt til å søke jobb. Dattera Emma må sette flytteplanene på vent, og Freds yngre bror Dave må plutselig fikse problemer han kanskje ikke er i stand til å fikse. Familien O’Brien består av mennesker som drømmer stort, men som er vant til å leve i skyggen av de store begivenhetene. 

Vi kom fra Liverpool er en velskrevet og gripende roman om arbeiderklassens håp, om familie, samhold og brudd og om å stå overfor livets avgjørende hendelser.

Om Vi kom fra Liverpool

[score] «Skrivestilen er enkel, ujålete og god. Formidlingen troverdig, selv om Thomas Marco Blatt nesten er overtydelig på hvor han ønsker ta oss. Man trenger ikke gå lenger enn til gatenavnene i den detaljerte skildringen av byens skyggesider, de har navn som Hope, Faith, Blame. Her kobles store drømmer med dystre realiteter, og mot slutten av den tynne romanen skjønner vi enda tydeligere hvor forfatteren vil. Vi skjønner at handlingen foregår i 1989, og vi skjønner at den kampen Joseph så gjerne ville ha billetter til er borte mot Sheffield Wednesday på Hillsborough Stadium. Da er tegningen i hvert fall tydelig nok, her blir det ingen happy end.»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisa

«Blatt er en følsom observatør av menneskenes indre forhandlinger og rasjonalisering. Gjennom enkle grep blir de store vanskelighetene med å igangsette en klassereise synlige, både som følge av deres tilknytning til Liverpool og av pengenes altavgjørende betydning. Det leder flere av dem inn i emosjonell elendighet og moralske gråsoner.»
Even Teistung, Klassekampen

«Eg liker fotball, og eg likte denne romanen.» 
Oddmund Hagen, Dag og Tid

«Kan anbefales til alle.»
Marit H. Rudshagen, Solungavisa