Afrika er ikke for alle

Roman

Afrika er ikke for alle er en røff og usentimental skildring av en afrikansk hverdag blant europeere i tida etter frigjøring og borgerkrig. Romanen er sanselig skrevet med presise detaljer, og miljøet som skildres er ukjent for de fleste europeere som ikke har bodd i Afrika. Romanens hovedperson Anna er en ung kvinne som har tilbrakt sin ungdomstid i Lusaka, Zambia. Hennes sterke fascinasjon for Afrika gjør at hun reiser tilbake gang på gang. Det er også en historie om et kjærlighetsforhold til en mann fra den fallerte, hvite overklassen, om romantiske utflukter til Zanzibar og safarier i Zambias nasjonalparker.

Afrika er ikke for alle er en eksotisk debutroman om et fascinerende kontinent.

Om Afrika er ikke for alle

«Bemerkelsesverdig språksikker debut om en afrikansk farm.
Det er ikke lett å skrive klisjéfritt om en stjernehimmel. Det er heller ikke lett å skrive klisjéfritt om vakker afrikansk natur, elefanter, trær og fugler. Det klarer Michelet. Med et blikk og en refleksjonsevne som er usedvanlig inntagende.»
Cathrine Krøger, Dagbladet

«Michelet maler ut en beskrivelse som er veldig god, man får virkelig følelsen av klima, mild galskap, virkelighetsflukt og ren og skjær djevelskap.»
Morten Abrahamsen, VG

«Røffe og ømme afrikabilder.»
Turid Larsen, Dagsavisen

«Tania Michelets debutroman er velskrevet, stemningsfull og fargerik. Men det burde vært mer av den.»
Eva Fretheim, Moss Avis

«Språket er rivande godt; korte, konsise skildringar vekslar med truverdige dialogar, og ein lar seg rive med av dei eksotiske og spennande liva karakterane fører. Dette er rett og slett ein pageturnar av ei debutbok!»
Kristine Isaksen, Bokavisen 

«Afrika er ikke for alle er en lovende romandebut.»
Jan-Erik Østlie, Aktuell

«Med sitt fortellertalent kan Tania Michelet utvilsomt bidra med flere nyanser fra et mangfoldig kontinent.»
Tone Bratteli, Bistandsaktuelt

«Tania Michelet skriver ingen reportasje selv om du har på følelsen av og til at du er inne i en reisebeskrivelse. Hun skriver hardt og tøft. Velkommen til en ny stemme blant våre forfattere!»
Kjell Moe, Kulturspeilet