Julia og Leon

Roman

Julia er 17 år og reiser fra hjemstedet til Oslo for å gå på gymnaset. Men i stedet for å gå på skolen leser hun kjærlighetsromaner og reiselitteratur, og det tar ikke lang tid før rastløsheten tar overhånd og hun legger ut på en reise i Europa. I Amsterdam treffer hun Leon. Møtet blir kort, men uforglemmelig, og etter et opphold i Barcelona vender Julia tilbake til Amsterdam hvor hun innleder et intenst kjærlighetsforhold til Leon. 

Julia og Leon er en roman om møter mellom mennesker, og om hvordan enkelte møter kan gi livet en ny retning og kanskje forandre det helt.

Om Julia og Leon

«Godt om menneskeleg samspel.»
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

«Det er en meget sterk historie som blir fortalt, i et enkelt og nakent språk.»
Eva Fretheim, Moss Avis

«dette er rett og slett en brutal og vakker bok som fortjener å bli lest.»
Halden Arbeiderblad

«At Majken van Bruggen er ein framifrå stilist, er noko som har blitt påpeikt ofte, og romanen Julia og Leon rokkar på ingen måte ved dette. Det språklege fundamentet er stort sett fjellstøtt og gjennomføringen fin.»
Sofie Braut, Stavanger Aftenblad

«Jeg er imponert over hvor godt Majken van Bruggen behandler dette stoffet, som skal være basert på egne opplevelser. Dette er ikke en selvmedlidende fortelling. Den vitner tvert imot om glede og takknemlighet over livet; livsglede blandet med livserfaring. Livet har gjort Julia sterk, men jeg håper den dagen kommer da hun også kan tillate seg å være svak. Det unner jeg henne.
Det siste avsnittet er så nydelig at jeg har skrevet det ned i boken der jeg samler gode sitater.»
Jorid, i bloggen ordomannet.blogspot.com