Månefjellet

Roman

I Månefjellet møter vi Julia som kommer tilbake til hjemstedet for å delta i sin fars begravelse. Her treffer hun igjen bestevenninnen Connie og ungdomskjæresten Simon som hun ikke har sett på flere år. Møtet med de to vennene utløser minnene om en familie som har gått i vranglås. Det handler i bunn og grunn om en familie som ikke fungerer: en fraværende far, en selvsentrert mor som er utro med naboen, og et begavet barn som fullstendig sviktes. Og bak det hele lurer en familiehemmelighet, som hvis den blir kjent, kan ødelegge hele familien.

Månefjellet er en roman om tre ungdommers overlevelsesevne og om de voksnes ansvarsfraskrivelse, fortalt i et korthugd og konsist språk.

Om Månefjellet

«Van Bruggen er en god stilist. Hun skriver lett og utvungent med et lite affektert, usentimentalt og effektivt språk.»
Cathrine Krøger, Dagbladet

[score] «Debutanten Majken van Bruggen har ved hjelp av sin sikre stilsans og evne til å gjennomføre den oppgaven hun har satt seg, greid å heve tematikken og dramatikken i den litt slitne sjangeren «norsk oppvekstroman» til et nytt og spennende nivå.»
Knut Faldbakken, VG

«Van Bruggens egenart og talent er allerede tydelig til stede, og det skal bli interessant å se hvordan hennes forfatterskap vil utvikle seg.»
Maria Årolilja Rø, Adresseavisen

«Sterk debutroman. En sterk historie kledd i en sikker språkdrakt.»
Siri M. Kvamme, Bergens Tidende 

«Jeg er allerede spent på neste bok fra debutanten.»
Anne-Lise Johnsen, Fredriksstad Blad

«Vonde minner beskrives i rene, korte setninger, fritt for utenomsnakk og uttværinger. Det gjør boken god.»
Karen Frøsland Nystøyl, Vårt Land