All verdens ulykker

Innberetning til Det kongelige norske utenriksdepartement om Jonny Halbergs reise til Romania 2005

I All verdens ulykker er forfatter Jonny Halberg på lanseringsturné i Romania, og det som skulle være hans livs lanseringsturné viser seg å bli en lang rekke av viderverdigheter. Forfatteren driver en lek med seg selv som person og undersøker mytene knyttet til forfatterrollen. Han ser med et skjevt blikk på seg selv og på sitt forfatterskap - og ikke minst på bruken av seg selv som romanperson.

Om All verdens ulykker

«Forfriskende og fornøyelig. Burlesk komisk, fjernt fra stiltonen i det forfatteren ellers har skrevet.»
Terje Stemland, Aftenposten

«Jonny Halberg skriver underfundig, frekt og lakonisk om det lett surrealistiske møtet med Romania. Særlig god er han i skildringene av de mange sære personlighetene, de utilfredsstillende samtalene og de merkverdige episodene en slik lanseringsturné nødvendigvis må innebære. Han er til tider makeløs morsom, og balanserer mellom det patetiske og det oppriktige, mellom overflatiske betraktninger og dypere analyser.»
Sindre Hovdenakk, VG

«All verdens ulykker er til tider riktig morsom, kanskje særlig når Jonny Halberg tar mot til seg og begynner å joike for publikum i en rumensk kjeller, og er på sitt beste preget av et energisk overskudd som gir seg utslag i upåklagelig fortellerdriv.»
Kåre Bulie, Dagbladet

«Halberg er tilsynelatende på flukt fra sitt eget gamle romanprosjekt. Men han kan ikke løpe fra seg selv og sin egen åpenbare litterære begavelse.»
Knut Hoem, NRK P2

«Fornøyelige ulykker.»
Einar O. Risa, Stavanger Aftenblad

«Boken er raljerende morsom, burlesk og med situasjonsbeskrivelser som fremkaller latter og tårer hos leseren.»
Guro Havrevold, Fredriksstad Blad 

«Igjen står den forhenværende fåbergingen fram som en glitrende forteller og en fornøyelig beretter og skildrer.»
Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen

«All verdens ulykker er i aller høyeste grad fornøyelig.»
Fred Arthur Asdal, Agderposten