Analfabetisk

Dikt

Steinar Opstad debuterte med diktsamlingen Tavler og bud i 1996, og det var med en gang klart at vi hadde å gjøre med et forfattertalent helt utenom det vanlige. Han ble da også tildelt Tarjei Vesaas' debutantpris. To år senere ga han ut samlingen Den alminnelige, og i år er han tilbake med Analfabetisk.

Steinar Opstad skriver dikt med sterke episke drag. Han bygger et eget poetisk univers som han forsterker og utdyper gjennom samlingen. Han fletter sammen ulike språknivåer og betydningsnivåer og gir diktene et overbevisende poetisk inntrykk.

Om Analfabetisk

«Med sin siste diktsamling bekrefter Steinar Opstad at den store oppmerksomheten hans første bøker er blitt til del, har vært rettmessig. Utmerket diktsamling som forsøker å forene ulike roller i spenningsfeltet mellom religion, familie og skrift.»
Øystein Rottem, Dagbladet

«Ulikt det store flertallet av norske poeter evner Opstad å sammenføye en sterk inderlighet og et strengt språkarbeid. Analfabetisk har en eiendommelig fascinasjonskraft, og vil hos denne leseren bli stående i hyllen for bøker å ta vare på.»
Ingunn Økland, Aftenposten

«Skjønn og dyp, enkel og ufattelig.»
Bjørn Aagenæs, Vinduet