Omslaget til Å føre krig mot den gjengse maratonprosa

Stort omslag

Innbundet

Pocket

Å føre krig mot den gjengse maratonprosa

Dikt i utvalg, gjendiktet av Jan Erik Vold

Jan Erik Volds utdrag bygger på Richard Brautigans fire diktsamlinger fra 1968, 1970, 1976 og 1978, supplert med nyoppdagede ungdomstekster fra 1950-tallet og med tidlige dikt fra 1958 til 1968. Utvalgets 245 dikt utgjør cirka halvparten av den lyrikk vi kjenner fra dikterens hånd.

Jan Erik Vold, født 1939, bosatt i Stockholm. I 1960-årene studerte han språk og litteratur ved universitetene i Oslo, Uppsala og Santa Barbara, California. Han debuterte som lyriker i 1965 med samlingen mellom speil og speil, og har siden hatt en omfattende produksjon. Han er kjent som essayist, oversetter, kulturdebattant og plateartist. Jan Erik Vold har gjennom sine dikt og avisartikler satt i gang en rekke debatter om litteratur og politikk, og han sto blant annet bak «Poesiåret 2000». I september 2000 ble han utnevnt til æresdoktor ved Universitetet i Oslo.

Om Å føre krig mot den gjengse maratonprosa

«Jan Erik Vold er som omsetjar på bølgjelengd og på høgd med Brautigans sære ferd i bokstavane. Faktisk ser ein kor nært desse to er i slekt i denne samlinga, og det gjev omsetjingane eit ekstra glimt. Ja, det er glimrande det er. Fullt av overskot og energi både frå forfattar og omsetjar.»
Helge Torvund, Dagbladet

«Fyldig og godt utvalg av den amerikanske beatpoeten Richard Brautigans poesi, på norsk tyve år etter poetens død for egen hånd.»
Hans H. Skei, Aftenposten

«Med et lykketreff av en boktittel reformulerer Jan Erik Vold beatpoeten Richard Brautigans relevans for norske lesere.»
Arne Hugo Stølan, VG

«Dette utvalget anbefales varmt, og har en tone vi kjenner fra Volds tidlige diktning.»
Truls Horvei, Haugesunds Avis

«Stilsikkert om det hverdagslige»
Kjell Eriksson, Sarpsborg Arbeiderblad

«Det er oppsiktsvekkende hvor godt Volds groovy Osloslang kler diktene.»
Annelise Knudsen, Fredrikstad Blad