Trass

Fortelling

Trass er en roman om en familie i oppløsning, om tilhørighet og utferdstrang, om bånd og brudd og om slektsforbannelse. Med denne romanen sto Jonny Halberg frem som en av de betydeligste forfatterne i norsk samtidslitteratur.

Om Trass

«Og det er kanskje nettopp det som imponerer aller mest i denne usedvanlige velskrevne romanen: at forfatteren lever med sine personer i stedet for å utlevere dem i en utvendig satirisk fremstilling. Bokhøsten er ennå i sin spede begynnelse. Men jeg tør vedde på at Halberg vil få en sentral plass når status skal gjøres opp ved juletider. Trass likner nemlig på et definitivt litterært gjennombrudd for en forfatter som lenge har ligget i vannskorpa.»
Øystein Rottem, Dagbladet

«Halbergs skriveevne og sprogsnert er av det utsøkte slag. Han formår å vekke en rar følelse hos leseren. Det er ikke morskap, ikke sorg, men noe som ikke ligner noe annet. «Det er synd om människorna - men det er intet å gjøre ved.»
Bokhøsten er ennå ung, men Jonny Halbergs romandebut vil absolutt være en bok å regne med.»
Terje Stemland, Aftenposten

[score] «Kanskje ligger noe av hemmeligheten i at han ikke har skrevet mer enn tre bøker på syv år. Han har tydeligvis tenkt kresent igjennom hva han skal fortelle. Resultatet er i hvert fall så framifrå at Jonny Halberg nå fortjener et skikkelig løft opp i litteraturens elitedivisjon.»
Tinic Talén, VG

«Trass er en farlig god roman.»
Mikael Godø, Morgenbladet

«Det er ingen tvil om at den er Halbergs beste bok til nå - og det er sagt uten forkleinelse for novellene.»
Karl Ove Knausgård, Klassekampen

«Sånn som jeg ser det, vil denne boka sette seg fast i leseren, som en fiskekrok, den er nemlig full av skarpe litterære mothaker.»
Stein Roll, Adresseavisen

«Fortellingens språk er en fornøyelse i seg selv, fargerikt og lettflytende, og av og til lett sjokkerende i sin frie utfoldelse Det er romslig og muntlig, og varieres og nyanseres ettersom synsvinkelen skifter - språket følger sin karakter.»
Maya Troberg, Nationen

«Trass er den rå og usminkede beretning om menneskelig trass og tragedie, fortalt med enestående innlevelse.»
Finn Stenstad, Fremover